Plastikguiden

Blogg

Det är lätt att få tandimplantat i Malmö

21 sep 2021

Om man har en tand som är väldigt skadad eller helt fallit bort så vill man förmodligen ersätta den. Det gör man genom tandimplantat i Malmö. Då får man ett väl utfört arbete som håller länge.

När man bestämt sig för att göra ett tandimplantat gäller det att hitta en seriös och erfaren klinik. Man vill hitta någon som kan utföra den typen av behandling på ett sätt som gör att man känner sig trygg. Det gör man hos en klinik som bara arbetar med material av högsta kvalitet. Ett implantat skall man ju ha i munnen. Där utsätts det för många påfrestningar så det måste hålla för det.

Hos en klinik som arbetar med tandimplantat använder man bara den absolut senaste tekniken och det bästa materialet. De som utför behandlingen följer med i utvecklingen genom att delta i många vidareutbildningar för att vara på topp.

Ett tandimplantat kan förändra vardagen

En skadad tand eller en tand som försvunnit helt skapar ett stort tomrum som tungan hela tiden känner. Kanske drar man sig för att göra ett så stort ingrepp. Man får dock så mycket välbefinnande tillbaka om man gör det.

Kliniker som är angelägna om sina patienters bästa vet att ett tandimplantat kan kosta en del. För att göra det enklare har man därför öppettider som gör att man skall slippa att dessutom ta en hel dags ledigt. De generösa öppettiderna gör att man kan få sin behandling på kvällstid och under helgen, vilket underlättar för en själv.

Snabbt sätt att se yngre ut

19 jan 2021

Det finns många olika sätt att förändra sitt utseende om tidens tand börjar visa sig. Men finns det ett lättare och mindre ingrepp för att kunna få ett yngre utseende? Här kommer några tips.

Om man vill få ett yngre utseende så finns det många olika sätt att göra det på. Det vanligaste är väl att man börjar med att färga håret och skaffa en piffigare frisyr. Det går även att göra en hel del med smink och krämer. Men när det börjar bli lite för stora rynkor eller häng så krävs det lite mer för att göra en synlig förändring.

Stort eller litet ingrepp

Med jämna mellanrum kommer det program på tv där man får följa människor som gjort mycket stora ingrepp av skönhetsskäl. Det kan vara förändringar i kroppen, som fettsugning eller bröstoperationer. Men det är också ofta operationer som förändrar ansiktet på något sätt. Kanske är det något som man vill ska bli mindre eller något annat som man vill ska bli större. Inom området finns det därför också ett antal olika möjligheter som man kan ta till för att få det önskade resultatet.

Vill man ha en stor förändring, eller en förändring som rör näsan, så krävs det oftast en större operation. Det går till precis som vid andra operationer och innebär att man sövs. Men det finns även flera olika sätt att kunna skapa förändring i ansiktet utan operation, eller med mindre ingrepp. Kanske med ett trådlyft i Göteborg eller något liknande ingrepp.

Strama upp huden utan kirurgi

27 nov 2020

Många vill föryngra sitt utseende, men är rädda för att lägga sig under kniven. Det finns metoder idag där man slipper utsätta sig för kirurgiska ingrepp, men ändå får ett föryngrat utseende.

Alla operationer är riskfyllda. Många som vill ha hjälp med att föryngra utseendet är därför glada om de slipper lägga sig på operationsbordet och utsätta sig för kirurgi. Idag finns det en mängd olika valmöjligheter för den som vill slippa kniven. Ansiktslyft med tråd är en av dessa. Vid en sådan typ av behandling får man en uppstramning av huden utan att behöva någon typ av kirurgi. Det är ju faktiskt det som de flesta är ute efter, att strama upp och tajta till huden på ställen där åldern har tagit ut sin rätt.

En säker och effektiv metod

Att göra ett ansiktslyft med tråd är en helt säkert metod eftersom det inte innefattar någon typ av kirurgi. Den är också väldigt effektiv och ger tydliga resultat. Det är en relativt smärtfri metod för att föryngra huden och man kan återgå till sin vardag snabbt efter utförd behandling. Denna behandlingen utförs alltid av certifierade läkare och de områden som behandlas mest med denna typ av metod är hals, kinder och käklinjen. Vill man göra en behandling för att man vill få en yngre look som inte innefattar kirurgi eller knivar ska man absolut testa på en sådan här variant med hjälp av trådar. Ansiktslyft med tråd har blivit väldigt populärt och sprider sig både till små och stora städer.

Korrigering av detaljer

23 nov 2020

Det är de där små sakerna som kan göra en stor skillnad. I ansiktet kan det röra sig om millimetrar som skiljer mellan att man trivs med sitt utseende och att man vantrivs med sin spegelbild.

Hur vi ser ut är inte bara ytlig fakta utan det sänder även signaler till andra om vårt mående och hur vi känner. Utseendet är så pass viktigt att man sällan drar sig för att säga till någon att den ser bra ut. Men tyvärr drar sig inte heller de man känner för att säga om något inte ser så bra ut. Att få höra att man ser sur, sliten eller trött ut är inte kul om man egentligen inte alls känner de känslorna. Det kan också vara att man själv hängt upp sig på en detalj i utseendet som man inte kan släppa. Det kan till och med vara så pass irriterande att man inte kan leva ett fullgott liv.

Skaffa bättre livskvalitet

Om man känner att man hindras av något i sitt utseende när man vill göra något så är det dags att göra något åt det. Det kan vara att man inte vill söka ett nytt jobb för att man tycker man ser gammal ut. Eller att man inte vill använda läppstift för att man har för djupa rynkor runt munnen. Fillers hjälper till att korrigera de detaljer som man inte är nöjd med och därmed skaffar man sig också en bättre livskvalitet. För livet ska ju levas!

Fillers för en slätare hud

19 aug 2020

Det kan finnas olika anledningar till att man är intresserad av en behandling med fillers. Som alltid blir det bäst när man skaffat sig tillräcklig information. Få svar på dina frågor här!

Det finns ett stadigt ökande intresse för att behandla huden med olika preparat. Det kan handla om att man fått olika typer av mindre skador eller helt enkelt att huden fått linjer och rynkor. Det finns inget fel i detta och det är naturligt att det syns att man varit med ett tag. Men ibland känner man sig mindre nöjd med de synliga tecknen.

Som tidigare nämnts finns en mängd olika metoder för att hantera detta med torr hud och hud med streck och rynkor. Vissa fungerar bra medan andra inte gör någon större skillnad. Något som faktiskt både fungerar och som baseras på kroppsegna substanser är fillers.

Vad är fillers och hur fungerar de?

När man talar om fillers handlar det om injektioner, och det som injiceras är en substans som heter hyaluronsyra. Detta är inte ett främmande ämne utan något som din kropp producerar naturligt. Kroppen producerar däremot inte tillräckligt med hyaluronsyra för att den ska kunna fylla ut en hud som fått rynkor. För att nå ett resultat där insjunkna eller icke accentuerade delar definieras behövs en injektion.

Rent praktiskt går det till så att man med en mycket fin nål injicerar syran i det område där man önskar förändra strukturen. Effekten är god och mycket snabb. Redan samma dag kommer det att märkas skillnad.

Praktiska tips och information

Hyaluronsyra räknas inte som läkemedel utan som ett medicinskt preparat. Detta betyder att det inte måste godkännas av Läkemedelsverket och den som injicerar behöver inte vara medicinskt utbildad. Det är ändå vanligast att personalen har utbildning. Hyaluronsyra bryts ner i kroppen under tid och kan inte förväntas ha effekt mer än högst nio månader. Därefter kan man, om man vill, fylla på med en ny behandling.

Då fillers baseras på kroppsegna ämnen finns få problem att hantera. Vid själva injektionen kan det förstås sticka till och spänna lite i huden men någon konvalescens behövs inte efteråt. Det är inte att rekommendera att du tränar, solar eller exempelvis badar bastu direkt efter din behandling. Du ska inte heller massera huden. Följer du dessa enkla regler är fillers en behandling helt utan biverkningar. Fillers ger snabba och snygga resultat för dig som vill förbättra din hud. Mer information om fillers kan du hitta på denna sida: https://www.fillersgöteborg.com

Botox behandlingarna ökar i antal

5 aug 2020

Botox är en förkortning av botulinumtoxin och är en av världens vanligaste och beprövade medicinska estetiska behandlingar. Den används för att bland annat släta ut rynkor i ansiktet.

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A. Det är även namnet på en av världens absolut vanligaste kosmetiska behandlingar. Enligt ISAPS – International Society of Aesthetic Plastic Surgery genomfördes ungefär 10 miljoner botox behandlingar under 2018 i hela världen. Antalet har ökat markant under de senaste åren och trenden verkar hålla i sig. Syftet med en botox behandling är att bland annat släta ut ansiktsrynkor eller linjer. Botox är en injektionsbehandling. Den blockerar nervsignalerna som gör att ansiktsmusklerna dras samman. Resultatet är att rynkor och linjer mjukas upp och därmed blir mindre synliga.

För- och nackdelar med botox

Fördelarna med botoxprocedurerna är att metoden är beprövad och har en långvarig effekt. Proceduren är inte helt smärtfri, men orsakar absolut inte någon större smärta. Resultatet är oftast naturligt och patienterna får ett fräscht och fint ansikte. Även om botox är känt för sin positiva utgång så bör aldrig en injicering göras på impuls. Prova dig alltid försiktigt fram innan ett större beslut om sådana typer av estetiska behandlingar görs. Den största nackdelen, men även fördelen med botoxbehandlingar är att effekten inte är permanent. För att bevara resultatet måste patienten upprepa proceduren var tredje till sjätte månad. Detta gör däremot också att många vågar prova. Om man inte tycker om resultatet så låter man bara bli att göra om proceduren. Känsliga patienter kan dock få blåmärken, men dessa försvinner relativt snabbt.

Finns det några risker med botox?

Botox anses vara en av de mest skonsamma estetiska behandlingarna som finns idag. Dess låga risknivå beror på att det injiceras så små mängder botulinumtoxin, och på ett sätt som inte stör ansiktsmusklerna. Kosmetiska procedurer kan dock alltid medföra vissa risker. Om behandlingen inte utförs väl kan det förekomma blåmärken även om patienten inte är särskild känslig. En biverkning som registrerats är huvudvärk precis efter behandlingen har avslutats. Det går däremot över relativt snabbt. Varje botox behandling börjar med en konsultation med en specialist där detaljerad information om eventuella risker och resultat bör ges. Det är alltid bra att få rekommendationer om skönhetskliniken där proceduren ska utföras. Ta reda på hur andra patienter blivit behandlade och ifall de är nöjda. Det är extremt viktigt att botox injiceras på rätt sätt och av en erfaren specialist för att minimera risker och oönskade effekter.

Intresserad av injektionsteknik?

7 apr 2020

Intresserad av skönhet? Funderar du på att starta en skönhetssalong, eller driver du redan en salong? Efterfrågan på behandlingar ökar ständigt. Kanske dags att komplettera ditt utbud.

Om du är i branschen, eller på väg in, är olika injektionstekniker något du kommer komma i kontakt med. Det kan handla om fillers som hyaluronsyra men även botox som injiceras under huden för att åstadkomma olika effekter. Det vanligaste är att man vill reducera fina linjer och åldersrynkor eller ändra formen på exempelvis läpparna. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne i huden, men som avtar med åldern vilket resulterar i rynkor. Botox är egentligen ett nervgift som gör att musklerna slappnar av, vilket motverkar rynkor. Ett alternativ till kirurgi är trådlyft, som är mycket skonsammare. Trådlyft består av några slags trådar med små hullingar som injiceras under huden. Detta för att till exempel lyfta hängande ögonlock.

Kurser i injektionsteknik

För att utföra injektionsbehandlingar på ett säkert sätt, finns det utbildningar inom injektionsteknik. Grundutbildningen består av en teoretisk del och en praktisk del och målsättningen är att täcka allt du behöver kunna för att du och dina klienter ska känna sig trygga. Teoridelen behandlar ansiktets anatomi, hudens uppbyggnad och åldrande. Man går också igenom de vanligaste områden som behandlas, som linjer, rynkor och veck. Utrustningen som används gås igenom samt hur man arbetar ergonomiskt. De produkter som används tas upp, liksom risker och eventuella komplikationer. Även ekonomi, administration samt regler och lagar ingår i teorin. Den praktiska delen består av övningar på modeller.

Dags för en kompetenshöjning inom branschen

Socialstyrelsen har beslutat om att marknaden skall regleras eftersom det förekommit många salonger som saknat både kompetens och behörighet att utföra behandlingar. Ett led i att lyfta kompetensen i branschen är att endast personer med examen kan komma ifråga för utbildningarna. Då är det främst examen som tandläkare, sjuksköterska eller läkare. Fillers har ökat i popularitet under de senaste åren och kliniker finns nu på allt fler orter. Därför är det viktigt att kompetensnivån höjs och följer utvecklingen inom branschen. Med en utbildning inom injektionsteknik med både teori och praktik, och en grundexamen i botten skall man kunna känna sig trygg att öppna en egen klinik. Det finns även fortsättningsutbildningar, där man har möjlighet att fördjupa kunskapen inom fillers och injektionsteknik. Då kan man även erbjuda behandlingar av patienter med lite svårbehandlade problem. Utbildningarna leds av personal med lång erfarenhet inom både medicin och fillersbehandlingar.

Lär dig injektionsteknik på en botoxutbildning

10 mar 2020

Känner du dig fin inombords så är du fin på utsidan. Men ibland så kan olyckor inträffa och då kan estetiska ingrepp vara till hjälp för att på bästa sätt låta din inre skönhet få skina igenom.

Att vara ytlig, utan djup, att inte vilja se äkta ut, vara lite mindre begåvad, ha dåligt självförtroende, med mera, är inte helt ovanliga åsikter om de som önskar få estetiska ingrepp gjorda. Likaså kan läkare eller sjuksköterskor som utför dessa ingrepp anses som oseriösa med endast ett mål, som är att tjäna pengar på utsatta individer. Men sanningen är sällan så enkel och ofta finns helt andra förklaringar bakom människors val. Estetiska ingrepp handlar lika ofta om människor som kanske fötts med estetiska missbildningar som också kan ge fysiska besvär såsom smärta, svårt att andas eller gå, med mera. Ibland kan en sjukdom eller behandlingar ligga bakom en individs önskan om att göra ett ingrepp. Kanske kan en förlossning ha åsamkat svåra skador hos föderskan, kanske är brännskador orsaken.

En vilja att hjälpa som hos annan medicinsk personal

Anledningarna till att göra estetiska ingrepp kan alltså handla om allt annat än fåfänga, varför dessa ingrepp liksom de flesta inom sjukvården handlar om att hjälpa människor till att må bättre. Ett av de vanligaste estetiska ingreppen är med Botulinum Toxin (botox) som görs med injektioner. Fördelen med injektioner är att det är tämligen enkla ingrepp där riskerna ofta inte är allt för stora. Men de finns. Att göra ingrepp med injektion är inte så enkelt som man kan tro. Därför är det av största vikt för den som vill lära sig att finna en god utbildningsanordnare. Du som önskar gå en utbildning, se till att söka i djungeln av utbildningsanordnare - tänk på att det finns många oseriösa i denna bransch. Priset indikerar ofta vad du får. De seriösa utbildningsanordnarna har ofta kurser på olika nivåer, i grupp och privat. Praktik varvas med teori, handledning och även möjlighet till råd efter avslutad utbildning erbjuds. Dessa arrangörer ger också råd om att starta eget, samt om medicare där du kan låna till din utbildning.

Du får vad du betalar för

Att utbilda sig i injektionsteknik för botoxbehandling är inte billigt, och det kan vara frestande att välja ett något billigare, oseriöst alternativ. Men ett billigare alternativ som ger sämre resultat kan ställa till skada för kunden och bli en betydligt dyrare affär för dig på sikt.

Bra att veta om du funderar på att skaffa fillers i Malmö:

15 feb 2020

Vad är fillers? Vad behöver man tänka på och vad ska man undvika om man vill skaffa fillers i Malmö? Skönhets eller fulhetsbehandling? Var noga med ditt val av klinik.

Vill man släta ut linjer eller fylla ut läppar så är fillers ett bra alternativ. Man kan till och med använda det till att behandla ärr. Fillers består av hyaluronsyra som injiceras på platser som behöver lite mer fyllighet och volym. Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och när man tillför mer så binds den samman med den gamla. Man behöver därför upprepa proceduren ett antal gånger för att det ska ge effekt och även för att det ska hålla.

Att tänka på

Gå till en klinik där behandlaren är en legitimerad sjuksköterska eller läkare. Se också till att produkterna är tillfälliga och kan brytas ner av kroppen. Det finns dåliga kopior som man ska akta sig för. Letar du efter billigare fillers så kan du råka ut för dem. De är ofta importerade från Asien. Förutom att de inte ger önskad effekt kan de ge oönskade biverkningar. Även om originalen är dyrare är det ändå värt att välja en beprövad produkt. Att köpa en billigare variant kan allra troligast resultera i att kasta pengarna i sjön eller än värre. Skaffa inte fillers om du har en infektion i kroppen, boka då hellre om din tid. Du ska inte heller ha en utbruten herpesinfektion i kroppen eller på området som ska behandlas. Samma gäller finnar. Du får heller inte vara gravid eller amma. Efter en fillerbehandling kommer du antagligen svullna och du kan få lätta blåmärken. Kanske är det en bra idé att ta ledigt från jobbet och dyka upp med ditt nya vackra ansikte fräscht och utvilat.

Gör efterforskningar

Om du är sugen på att föryngra ditt utseende eller helt enkelt vill forma ditt ansikte lite så är fillers det alternativ som ser mest naturligt ut. Men du bör hitta en bra klinik. Söker du efter en klinik för att göra fillers i Malmö, se då till att göra noggranna efterforskningar. Som nämnts ovan, se till att den du går till en auktoriserad sjuksköterska eller läkare och inte endast hudterapeut. Det är aldrig värt att gambla med din kropp, speciellt inte för en skönhetsbehandling. Vill du verkligen riskera ditt ansikte och ditt utseende för att spara lite pengar? En fulhetsbehandling är inte värd några pengar i världen.

Vill du slippa plastikoperationen?

1 jan 2020

Gillar du inte heller plastikoperationer? De är både komplicerade och dyra, och egentligen onödiga när man kan uppnå samma effekt utan att behöva sövas ner och opereras. Tiden efter operationen är också lång och smärtsam. Det kostar en hel del, då man inte kan jobba just veckorna efter operationen. Nej, då är det bättre att göra en skönhetsbehandling utan operation och använda andra metoder i stället. Här går vi igenom vilka andra sätt som man kan få slätare hy och hur man kan se yngre ut.

Det finns några olika metoder som man kan använda sig av, beroende på vad det är som man vill uppnå. Är det till exempel fylligare läppar, eller färre rynkor som man önskar sig? Eller vill man få bort några kilo från magen, rumpan, låren eller vaderna? Vill man överhuvudtaget och allmänt sett se yngre ut än de år som man har uppnått? Så här kan man göra.

Coolsculpting

Med en coolsculpting kan man frysa bort fett som man inte vill ha. Har man några kilo för mycket fett kring magen, kan man genomgå en Coolsculpting genom att man lägger ett munstycke över det område som man vill avlägsna fettet. Sedan kyler man ner området och fettet blir kristallierat och dör. Detta upprepas tills man ser effekterna av dem. Ser man samtidigt att träna på ett ändamålsenligt sätt och håller en bra diet, då kommer man ännu snabbare att se effekterna av behandlingen.

V Soft Lift

V Soft Lift är en behandlingsform framför allt för ansiktet. Man lägger naturegna trådar med mini-hullingar och så lägger man trådarna över ansiktet i ett avancerat mönster så att man formar ansiktet, stramat år huden, tar bort rynkor i ansiktet såsom man önskar det. Metoden kommer från Sydkorea, där man i många år har format ansiktsformen på önskat sätt. Här i Väst har man använt metoden till att trolla bort oönskade rynkor i pannan, släta ut huden.

Botox

Botox fungerar lite som V Soft Lift, men istället för trådar använder man ett slags nervgift i mycket små mängder. Det injicerar man i huden där man vill åstadkomma en slätare hy. När man injicerar botox, så svarar inte muskeln på samma sätt som förut, där rynkan har uppstått. Huden blir slät och fin och rynkan är borta.

Filler

Filler är gjort av samma material som redan finns i huden; Hyaluronsyra som man injicerar i läpparna, i pannan under huden, under ögonen eller på kindbenen så att man skapar höga kindben som är så attraktivt och som ger ett ungt utseende. Här kan du läsa mer om hur alla dessa skönhetsingrepp fungerar på: http://www.bodybeautylaserclinic.se.

När man funderar på en hårtransplantation

29 nov 2019

Har du också funderat på att göra en hårtransplantation? Det finns ju så bra metoder numera att göra hårtransplantationer, som ser naturliga ut. Har man glest med hår på sin skalle, är det bra att kunna genomföra en hårtransplantation. Att bära peruk, eller tupé är ganska så krångligt, det går inte att ha kvar den när man badar, eller gör andra saker som kräver fysisk aktivitet. Då kan en riktig hårtransplantation vara ett bättre alternativ. Med en hårtransplantation får man sitt riktiga hår som växer ovanpå huvudet.

Fördelar med en hårtransplantation

En hårtransplantation innebär (oftast) att man flyttar på de hårsäckar som finns på en del av huvudet till det ställe som saknar hårsäckar. Antingen så rakar man av hela partier, till exempel i nacken där det växer mer hår, och transplanterar det till den delen av huvudet där man önskar sig håret, eller så tar man varje hårsäck för sig och transplanterar dem till den delen ovanpå huvudet där man vill ha dem. En hårtransplantation blir mycket mer naturlig än vad någon annan peruk eller tupé kan bli, som numera finns på marknaden. De görs sällan av människohår och ser plastiga och onaturliga ut.

Så går hårtransplantation till

Det finns olika slags kliniker i olika delar av Sverige som erbjuder folk hårtransplantationer. Då kan man söka upp en klinik som gör sådana hårtransplantationer. Det är viktigt att kontrollera den klinik som man funderar på att anlita för en hårtransplantation. Detta är en ganska så okontrollerad bransch, och alla slags aktörer får erbjuda denna typ av skönhetsingrepp. Men är det en klinik i Sverige, brukar man alltid ha utbildade kirurger som genomför denna typ av skönhetsingrepp. 

Åka på semester och göra hårtransplantation

Det finns till och med kliniker som erbjuder en charterresa och hårtransplantationer. De bokar i så fall en resa med hotell i Turkiet och en hårtransplantation på en brittisk klinik. Det kostar till och med mindre än om man genomför en hårtransplantation i Sverige. I Turkiet får man personal och billigare utgifter än de löner som vi har i Sverige. Tänk dig, att få åka till värmen i Turkiet, och att få en hårtransplantation medan man är på semester. Man ligger vid poolen och vilar upp sig efter en hårtransplantation. Man behöver inte bry sig om jobbet, om disk eller städning. Man äter god mat och får sin hårtransplantation. Kan det bli bättre? Låter det lockande? Läs mer här.

Så tar man bort åderbråck

29 maj 2019

Att drabbas av åderbråck i sin ben kan kännas lite obehagligt. Åderbråck kan förfula benen. Hur mycket som det stör en, beror på hur pass medveten man är angående sin skönhet och hur stora åderbråcken är. Vissa bryr sig helt enkelt inte om sina åderbråck medan andra lider av dem och vågar inte bära kjol, klänning eller shorts för att benen och åderbråcken syns alltför väl, tycker de. Det är heller inte enbart en fråga om fåfänga, då en del faktiskt kan lida påtagligt av sina ådrebråck. De kan smärta, om de är för stora. De kan ömma en hel del och kännas obehagliga, helt enkelt.

Därför får man åderbråck

Åderbråck är vener som har förstorats. I våra kroppar pumpas blodet runt hela tiden. Blod färdas till hjärtat och tillbaka ut i kroppen, med friskt syre och andra nyttigheter som kroppen behöver. På grund av jordens dragningskraft, dras blodet neråt till benen. För att blodet ska kunna pumpas tillbaka till hjärtat har vi klaffar i venerna, som ser till att blodet färdas tillbaka i  rätt riktning, i "uppförsbacke" till hjärtat. Den som har drababts av åderbråck har vener som inte längre fungerar som de ska. Då samlas blodet i venerna, just där de ska färdas i "uppförsbacken" tillbaka upp i benen. Pågår detta under flera år, får man till sist åderbråck. Åderbråcken är helt enkelt blod som har stannat kvar i kärlen i benen. 

Så kan man behandla åderbråck

Som tur är, finns det botemedel och här går vi  igenom vilka de är:

  1. Endevenös laserbehandling – denna behandlingsmetod går ut på att man använder ett tunt fiber med en laser med kall vätska som innehåller bedövningsmedel. Hettas den tunna laserfibern upp och avlägsnar kärlväggen. 
  2. Skumbehandling – om åderbråcken är slingriga, kan man kanske inte använda laserfibern för att avlägsna åderbråcket. Då kan man i stället använda en skumbehandling, då man sprutar in skum i venen, som kollapsar, som man kontrollerar med hjälp av ultraljud.
  3. Virknålsteknik – man kan även avlägsna åderbråck med hjälp av ett virknålsliknande instrument. Då avlägsnar man venerna helt och hållet. Detta gör man för det mesta tillsammans med någon av de andra behandlingsmetoderna.

Man kan få vården av landstinget

Har man medicinska skäl till behandlingen av åderbråck, till exempel att man får förändrad hud, eller bensår på grund av åderbråcken då är behandlingen gratis och bekostas av landstinget, men det är alltid en fråga som en läkare måste bedöma.

Allt vanligare med plastikkirurgi idag

24 apr 2019

Idag har det blivit allt mer vanligt att ändra sitt utseende i stora eller små drag i form av plastikkirurgi. Att lägga sig under kniven har länge varit något som har varit svårt att acceptera, men det är något som ändrats med åren. Idag genomförs allt fler operationer för att ge ett naturligt resultat och se till dina inviduella önskemål. Ett plastikkirurgiskt ingrepp planeras noga med konsultation före operation, allt för att du ska bli så nöjd som möjligt. 

Bröstkirurgi

Det är många tekniker som kan tillämpas när man pratar om bröstkirurgi och det är viktigt att du vet vilken teknik som passar just för dig. Ifall du föds med för små bröst, fött barn eller har assymetriska bröst, kan bröstförstoring vara något för dig. Påverkar en stor byst dig negativt i vardagen kan istället en bröstförminskning vara rätt alternativ för dig. Ett liknande ingrepp till bröstförminskning är bröstlyft men då det handlar det mer om att omforma brösten till en mer fast form än att minska dem. Även implantat kan kombineras med ett lyft.  

Bukplastik

Ifall du gått ner mycket i vikt eller fött barn kan det vara svårt att få bort uttöjd hud i buken oavsett hur mycket du tränar. I många fall kan man behöva strama upp och även avlägsna huden för att få de kroppsform som du drömmer om. En fettsugning kan ibland vara mer aktuell men detta kan man få hjälp med genom en konsultation före operation. Vanligtvis brukar du kunna arbeta 2-4 veckor efter en bukoperation men du bör vänta med träning till efter 5-6 veckor. Sit-ups bör du avstå i ytterligare 4 veckor. 

Ansiktskirurgi

Ifall man vill göra större ingrepp i ansiktet och det inte räcker att tillgodose önskemålen med fillers/botox kan man använda sig av kirurgi. Huden tappar med åren sin elasticitet och för att få ett yngre uttryck kan du genomföra ansiktslyft. Med ett ansiktslyft stopper du inte åldrandet i ansiktet men det tar tillbaka utseendet i ansiktet några år. Även faktorer som kost, viktförändring och solvanor kan framhäva rynkor. Mindre lyft kan även göras så som pannlyft men också ögonlocksplastik, läppförstoring och näsplastik.

Armplastik

Vid åldersuppgång eller vid viktnedgång kan det vara svårt att komma undan det omtalade "gäddhänget". Armplastik används just när man har överskott av hud eller om man har fettdepåer i överarmarna och det kallas då innerarmsplastik. I många fall kombinerar man fettsugning med att avlägna överbliven hud med ett snitt på innerarmen för att få det bästa och minst synliga resultatet. 

Läs mer om en plastikkirurg i Stockholm: https://www.plastikkirurgstockholm.nu/

När du har gula tänder

27 mar 2019

Har du gula och fula tänder? Man kanske gnuggar och gnuggar utan något synligt resultat. Då kan det krävas att man tar till större tag och går till en tandläkare, eller en betrodd skönhetssalong och får en behandling som bleker dina tänder. Det är viktigt i sammanhanget att inte bleka dem för vita. Då får man människor som bara stirrar på ens tänder, och det kanske inte är just den effekten som man har tänkt sig när man bestämde sig för att bleka tänderna.

Så går det till att bleka tänderna

Först bör du hitta en tandläkare eller en skönhetssalong som utför tandblekningar. Det är inte alla tandläkare eller skönhetssalonger som utför tandblekningar. Börja med att googla till exempel "tandblekning Solna" om du bor i Solna och där vill ha tandblekning. Om inte så skriver du in den ort där du bor i Googles sökruta, så borde du få flera förslag på sådana tandläkare eller skönhetssalonger på den ort som du har skrivit in, och som också har skrivit på sin hemsida att de erbjuder tandblekning.

Ta sedan kontakt och fråga om bokning. Då ber de antagligen dig komma till bokningen med väl borstade tänder. Dessutom kommer de att undersöka så att du kan bleka dina tänder, och att du inte har hål i tänderna, synliga tandhalsar; sådant som kan omöjliggöra en tandblekning. Har du hål eller synliga tandhalsar kan en tandblekning skada tänderna. Om man kommer fram till att det går bra att bleka tänderna, kommer du att få en tandställning som skyddar dina tänder, innan man penslar på blekmedel på tänderna. Sedan kan man lysa på tänderna med en UV-lampa som gör tänderna vitare.

Då bör du inte bleka tänderna

Om du till exempel röker eller snusar, är gravid eller ammar, bör du inte bleka tänderna. Både röknings och snusning gör att om du då bleker tänderna kan de bli ännu fulare. Om du är gravid och, eller ammar vet man ännu inte hur en tandblekning kan påverka tänderna eller fostret eller den mjölk som man ammar sitt barn med. Därför är det bäst att inte bleka tänderna just då. Vill man vara på den säkra sidan, bör man inte bleka tänderna då man inte vet hur det blir. Det är många saker som man bör vara extra aktsam och avstå från att göra om man är gravid; som att inte äta viss sorts ost, fisk och att inte dricka alkohol.

Ett kungarike för en kjol – eller?

9 sep 2018

Är du slav under modet? Själv kanske du inte skulle kalla dig för en modeslav, däremot kanske du skulle säga att du är intresserad av mode. Att du är intresserad av allt som har med skönhet, flärd och snygga ting som gör dig glad? Vi är många som är det. Skönhet och vackra saker gör livet värt att leva. Man skadar ingen genom att följa modet. Och man gör sig själv och andra glada. Däremot är knappast plånboken särskilt glad av att man är intresserad av, följer eller är slav under modet. 

Positiva nyheter att du inte behöver köpa dyra kläder

Då är det positiva nyheter att du inte behöver betala så mycket, men ändå har moderiktiga kläder, kjolar, klänningar, jeans och andra sköna kläder. Så är det. Om man vill, behöver man alltså inte betala väldigt mycket varken för att ha moderiktiga, sköna och snygga kläder med kvalitet. Det som är viktigt är att jämföra. Samma slags kjol kan alltså finnas, men utan det där dyra märket, som trissar upp priset. Det är klart att är du intresserad av märket, då kanske du är villig att betala för det också. Men för alla dem som mer är intresserad av kvalitet, utseende och att det är ett klädesplagg som är på modet, då kan man alltså betala en tiondedel av priset och ändå gå lika snyggt klädd som den som bär märkeskläderna.

Kvalitet och pris är inte samma sak

Som du kan se, om du har klickat på länken ovan, har inte kvalitet och pris med varandra att göra. Däremot har märke och pris direkt att göra med varandra. Du betalar alltså för märket, inte för kvaliteten. Så den som är medveten om märket, kanske är villig att betala för det. De som inte är det, kan få ett lika snyggt plagg och lika moderiktigt, men för mindre än en tiondedel av priset.

Man vill ju jämföra samma kläder med varandra

Det samma gäller faktiskt mycket annat här i världen. Det gäller bara att jämföra priser med varandra. Och som tur är, finns det flera sådana sajter på internet som hjälper oss att jämföra priser på resor, flyg, hushållsapparater, datorer, TV-apparater och egentligen vad som helst – men inte kläder. Och när det kommer till kläder, är det ju inte vilka kläder som helst, utan just den där mintgröna plissékjolen som man vill ha. Då är det ju den sortens kjol som man vill kunna jämföra med andra mintgröna plissékjolar – och inget annat!

← Äldre inlägg