Plastikguiden

Blogg

RSS

Vilka är de nordiska gudarna?

9 Nov 2022

Precis som i romersk och grekisk mytologi så är den nordiska, så kallade asatron, full med olika gudar, väsen och karaktärer. Nedan redogör vi för tre av de vanligaste gudarna som finns inom nordisk mytologi.

Den vise Oden

Oden är den visaste av de nordiska gudarna och sas vara runornas, alltså skrivkonstens, skapare. Han är också guden för läkekonst och krig. Under vikingatiden förknippades Oden med julen och var en slags jultomte. De vikingasmycken som representerar Oden är avbildningar av hans spjut Gungner. Veckodagen onsdag är namngiven efter Oden.

Guden Oden hade bara ett öga eftersom han offrat det andra i Mimers brunn för att bli vis. Han har två korpar, Hugin och Munin som flyger upp och ner för världsträdet Yggdrasil och rapporterar om allt som händer i de nio världarna som man trodde kosmos var uppbyggt av.

Åskguden Tor

Guden Tor är son till Oden och är näst efter Oden den starkaste guden. Han är en åskgud som drar fram med sin vagn över himlen och svingar sin hammare Mjölner för att bekämpa jättarna. Mjölner är kanske det absolut vanligaste vikingasmycket idag eftersom den kom att bli en symbol för att man var asatroende allt eftersom Norden kristnades.

Symboler för Tor lever kvar i våra dagar exempelvis är torsdag är namngiven efter Tor och julbocken som vi har vid jul är en symbol för Tors bockar, Tandgnissle och Tandglese, som drog hans vagn.

Kärleksgudinnan Freja

Kärlekens, sexualitetens, krigets och dödens gudinna är Freja. Hon är antagligen den främsta av asynjorna. hennes vagn dras av två katter och hon bor i folkvang dit hälften av alla stupade krigare också kommer. Den andra hälften åker till Odens Valhall.

Frejas make är den försvunne Od, vilket man tolkar som Oden fast måhända i förklädd skepnad. Hennes far var Njord, som var från vanernas släkte. Vanerna och asarna stred i tidernas början. Kriget slutade med ett gisslan utbyte i vilken Njord, Freja och hennes bror Frej ingick.

Freja representeras ofta av en skära eller av ett tändstål med det förkommer också avbildningar av henne, ofta med hennes stora halsband brisingalänken.

Fillers i Västerås – för din skönhets skull

30 Aug 2022

Är det något med ditt utseende som du inte är helt nöjd med? Det går att göra något åt detta. Med fillers i Västerås kan du få det utseende du strävar efter.

Det är nog många som tror att estetisk medicin är något från det moderna samhället och som uppkommit ur den tekniska utvecklingen på 1900-talet. Sanningen är dock att plastikkirurgi funnits mycket länge. Redan under antiken i Indien gjordes rekonstruktioner av näsor, då det var ett vanlig straff att få näsan avhuggen.

Plastikkirurgi kommer dessutom från det grekiska ordet plastikos som betyder att skapa eller forma. Det har alltså inget med materialet plast att göra, utan har en mycket längre historia. Plastikkirurgi blev sedan vanligt under andra världskriget och på 1960-talet började samma teknik användas inom estetisk medicin.

Bli nöjd med dig själv med hjälp av fillers

Den tekniska utvecklingen har gjort att det finns många metoder för att åstadkomma det utseende som den moderna människan själv vill ha. En sådan teknik är att skaffa fillers. Det innebär att medicinskt utbildad personal injicerar in en substans under din hud för att antingen släta ut, fylla ut eller korrigerar delar av kroppen.

Med fillers i Västerås finns det flera olika användningsområden. Det handlar inte bara om att exempelvis få bort rynkor. Med fillers kan du få läppförstoring, volym och konturering av käklinje, kinder och haka. Det finns också möjlighet för näskorrigering. Beroende på vad du är ute efter finns det en behandling som kommer att ge dig ett önskat resultat.

Ett bra solarium hittar du i Märsta

26 Aug 2022

Du kan hitta solarium i Märsta som är riktigt bra. Faktum är att de flesta solarium är säkra och enkla att boka in en tid hos. Smartast är att använda en app.

Det är så enkelt att beställa soltider genom att använda sig av tjänster på nätet. Du kan till exempel ladda ner en app för att boka in tiderna då du vill sola. Med några enkla tryckningar har du fått upp sidan och kan se var och när det finns en ledig tid på ett solarium i Märsta.

Tänk vad skönt att kunna glida in på ett solpass före eller efter jobbet. Varje gång du känner dig stressad eller upplever att du ser grå och glåmig ut i huden. Att vara lite brunbränd och fräsch hör till de små glädjeämnena i livet.

Solarium i Märsta för din trygghet

Ett nytt och fräscht solarium i Märsta kan erbjuda dig en trygg plats att sola på. Du har de bästa rören och den senaste tekniken att förlita dig på. Det är vanligt att man dessutom har en form av övervakning med vakter som då och då ronderar och ser till att allt är okej för den som solar.

Det är alltid tryggt att ha vakter som kommer och går när man driver ett företag där platsen är obemannad. Då står lokalen inte obevakad hela tiden, och det säkerställer att alla som vistas där är trygga och kan koppla av på ett sådant sätt som det är tänkt. Allt för att du ska kunna sola säkert.

Modern företagshälsovård finns i Västerås

9 Jul 2022

Upplev företagshälsovård i Västerås på ett nytt, modernt sätt. En privatklinik i centrala Västerås som jobbar med senaste forskningen och patienten i fokus.

Är ni på jakt efter en högklassig företagshälsovård? Kanske är det så att ni vill implementera detta för första gången och söker efter en pålitlig och seriös leverantör. Eller så kan man ha önskemål om att hitta en ny samarbetspartner på området eftersom de gamla har flyttat eller lagt ner.

Oavsett anledning, behöver man inte lägga Västerås under lupp för att hitta en professionell och patientfokuserad klinik som erbjuder förstklassig företagshälsovård. Inga konstigheter här inte, utan sunt tänkande kring hälsa, med tillgång till både duktig personal och modern utrustning.

Företagshälsovård ledd av en trygg hand

Ni kommer att hitta en källa till god företagshälsovård i centrala Västerås, med resultatorienterade proffs som alltid strävar mot att patienten ska bli nöjd. Förutom en vanlig hälsokontroll erbjuds ni en rad bevisat framgångsrika behandlingar. Kliniken erbjuder även i viss utsträckning estetiska behandlingar. Givetvis råder full sekretess så att man som patient ska kunna känna sig helt trygg med att det som sägs på kliniken stannar där.

Har det blivit dags att ta det här med företagshälsovård på allvar, ta kontakt med er privatklinik i Västerås och få den vård som ni faktiskt förtjänar. Här bokar man enkelt en undersökning och blir mottagen av patientfokuserad personal som alltid jobbar med evidensbaserad vetenskap. Upptäck en klinik som gör det lilla extra för hälsans skull och som är lyhörd för patientens önskemål. Via denna hemsida kan du kontakta en klinik som hjälper dig med företagshälsovård: www.vastermalmsprivatklinik.se

Lashlift - lyft dina naturliga ögonfransar på ett hållbart sätt

24 Dec 2021

Är du trött på att fixa med dina ögonfransar, lägga på mascara och försöka forma dem i syfte att rama in dina ögon och få ett piggare utseende? Vill man vara fin så får man lida pin - eller?

Ögonen spelar en stor roll i hur vi uppfattas av andra och gällande just skönhet så kan man genom att fixa sina ögonbryn och ögonfransar ta sitt utseendet till en ny nivå. För många blir alltså att fixande med makeup och böjning av fransarna ett nödvändigt ont: man vill se så bra ut som möjligt och man genomför därför denna rutin - även om den är krävande och tar tid i anspråk.

Det behöver man inte längre göra. En ny behandling vid namn lashlift ger dig nämligen möjligheten att - permanent - få böjda ögonfransar efter dina egna önskemål. Lashlift innebär att man söker sig till en klinik - lashlift på Kungsholmen är exempelvis möjligt för dig som bor i Stockholm - och där en professionell, utbildad behandlare sätter igång med att undersöka just dina möjligheter.

Det är ett viktigt steg: hur vill du ha det, hur ser dina förutsättningar ut och kan man exempelvis komma att behöva bygga på med ytterligare en behandling tätt inpå? Det senare är inte ovanligt för personer som testar lashlift för första gången: man kan behöva återkomma för ytterligare en behandling innan de fulla effekten - och målbilden man har - uppnås.

Så fungerar lashlift

Lashlift innebär att man använder sig av Keratin och det är ett ämne som ger ögonfransarna styrka och näring. I kombination med att man använder ett ämne som gör att ögonfransarna håller sig i samma position - de permanenteras - innan de böjs så får man en långvarig effekt av behandlingen.

Att göra själv? Man får med en återfuktande vätska - även den innehållande keratin - att applicera på ögonfransarna. Detta för ett effekten av behandlingen ska bli långvarig och för att ögonfransarnas framtida utväxt - dessa växer hela tiden - ska bli så bra som möjligt.

Att ögonfransarna växer innebär också att effekten i takt med tiden avtar: den vackra böjning som skapats kommer att rätas ut. Man kan, baserat på detta, räkna med att en behandling med lashlift håller ungefär mellan 8-10 veckor innan det är dags att boka in ett nytt besök.

Lashlift hemma eller på en klinik?

Det går att genomföra en behandling med lashlift i det egna hemmet, men det ger sällan samma goda effekt som på en professionell klinik. Lashlift kräver vissa förkunskaper och speciella verktyg. Det kostar inte särskilt mycket att ta professionell hjälp och då behandlingen dessutom går ganska fort - 90 minuter, ungefär - och upplevs som väldigt behaglig och avslappnande så bör man se det som både en chans att bli vackrare och samtidigt som en chans att unna sig lite själslig rekreation i en stressig vardag.

Det är lätt att få tandimplantat i Malmö

21 Sep 2021

Om man har en tand som är väldigt skadad eller helt fallit bort så vill man förmodligen ersätta den. Det gör man genom tandimplantat i Malmö. Då får man ett väl utfört arbete som håller länge.

När man bestämt sig för att göra ett tandimplantat gäller det att hitta en seriös och erfaren klinik. Man vill hitta någon som kan utföra den typen av behandling på ett sätt som gör att man känner sig trygg. Det gör man hos en klinik som bara arbetar med material av högsta kvalitet. Ett implantat skall man ju ha i munnen. Där utsätts det för många påfrestningar så det måste hålla för det.

Hos en klinik som arbetar med tandimplantat använder man bara den absolut senaste tekniken och det bästa materialet. De som utför behandlingen följer med i utvecklingen genom att delta i många vidareutbildningar för att vara på topp.

Ett tandimplantat kan förändra vardagen

En skadad tand eller en tand som försvunnit helt skapar ett stort tomrum som tungan hela tiden känner. Kanske drar man sig för att göra ett så stort ingrepp. Man får dock så mycket välbefinnande tillbaka om man gör det.

Kliniker som är angelägna om sina patienters bästa vet att ett tandimplantat kan kosta en del. För att göra det enklare har man därför öppettider som gör att man skall slippa att dessutom ta en hel dags ledigt. De generösa öppettiderna gör att man kan få sin behandling på kvällstid och under helgen, vilket underlättar för en själv.

Snabbt sätt att se yngre ut

19 Jan 2021

Det finns många olika sätt att förändra sitt utseende om tidens tand börjar visa sig. Men finns det ett lättare och mindre ingrepp för att kunna få ett yngre utseende? Här kommer några tips.

Om man vill få ett yngre utseende så finns det många olika sätt att göra det på. Det vanligaste är väl att man börjar med att färga håret och skaffa en piffigare frisyr. Det går även att göra en hel del med smink och krämer. Men när det börjar bli lite för stora rynkor eller häng så krävs det lite mer för att göra en synlig förändring.

Stort eller litet ingrepp

Med jämna mellanrum kommer det program på tv där man får följa människor som gjort mycket stora ingrepp av skönhetsskäl. Det kan vara förändringar i kroppen, som fettsugning eller bröstoperationer. Men det är också ofta operationer som förändrar ansiktet på något sätt. Kanske är det något som man vill ska bli mindre eller något annat som man vill ska bli större. Inom området finns det därför också ett antal olika möjligheter som man kan ta till för att få det önskade resultatet.

Vill man ha en stor förändring, eller en förändring som rör näsan, så krävs det oftast en större operation. Det går till precis som vid andra operationer och innebär att man sövs. Men det finns även flera olika sätt att kunna skapa förändring i ansiktet utan operation, eller med mindre ingrepp. Kanske med ett trådlyft i Göteborg eller något liknande ingrepp.

Strama upp huden utan kirurgi

27 Nov 2020

Många vill föryngra sitt utseende, men är rädda för att lägga sig under kniven. Det finns metoder idag där man slipper utsätta sig för kirurgiska ingrepp, men ändå får ett föryngrat utseende.

Alla operationer är riskfyllda. Många som vill ha hjälp med att föryngra utseendet är därför glada om de slipper lägga sig på operationsbordet och utsätta sig för kirurgi. Idag finns det en mängd olika valmöjligheter för den som vill slippa kniven. Ansiktslyft med tråd är en av dessa. Vid en sådan typ av behandling får man en uppstramning av huden utan att behöva någon typ av kirurgi. Det är ju faktiskt det som de flesta är ute efter, att strama upp och tajta till huden på ställen där åldern har tagit ut sin rätt.

En säker och effektiv metod

Att göra ett ansiktslyft med tråd är en helt säkert metod eftersom det inte innefattar någon typ av kirurgi. Den är också väldigt effektiv och ger tydliga resultat. Det är en relativt smärtfri metod för att föryngra huden och man kan återgå till sin vardag snabbt efter utförd behandling. Denna behandlingen utförs alltid av certifierade läkare och de områden som behandlas mest med denna typ av metod är hals, kinder och käklinjen. Vill man göra en behandling för att man vill få en yngre look som inte innefattar kirurgi eller knivar ska man absolut testa på en sådan här variant med hjälp av trådar. Ansiktslyft med tråd har blivit väldigt populärt och sprider sig både till små och stora städer.

Korrigering av detaljer

23 Nov 2020

Det är de där små sakerna som kan göra en stor skillnad. I ansiktet kan det röra sig om millimetrar som skiljer mellan att man trivs med sitt utseende och att man vantrivs med sin spegelbild.

Hur vi ser ut är inte bara ytlig fakta utan det sänder även signaler till andra om vårt mående och hur vi känner. Utseendet är så pass viktigt att man sällan drar sig för att säga till någon att den ser bra ut. Men tyvärr drar sig inte heller de man känner för att säga om något inte ser så bra ut. Att få höra att man ser sur, sliten eller trött ut är inte kul om man egentligen inte alls känner de känslorna. Det kan också vara att man själv hängt upp sig på en detalj i utseendet som man inte kan släppa. Det kan till och med vara så pass irriterande att man inte kan leva ett fullgott liv.

Skaffa bättre livskvalitet

Om man känner att man hindras av något i sitt utseende när man vill göra något så är det dags att göra något åt det. Det kan vara att man inte vill söka ett nytt jobb för att man tycker man ser gammal ut. Eller att man inte vill använda läppstift för att man har för djupa rynkor runt munnen. Fillers hjälper till att korrigera de detaljer som man inte är nöjd med och därmed skaffar man sig också en bättre livskvalitet. För livet ska ju levas!

Fillers för en slätare hud

19 Aug 2020

Det kan finnas olika anledningar till att man är intresserad av en behandling med fillers. Som alltid blir det bäst när man skaffat sig tillräcklig information. Få svar på dina frågor här!

Det finns ett stadigt ökande intresse för att behandla huden med olika preparat. Det kan handla om att man fått olika typer av mindre skador eller helt enkelt att huden fått linjer och rynkor. Det finns inget fel i detta och det är naturligt att det syns att man varit med ett tag. Men ibland känner man sig mindre nöjd med de synliga tecknen.

Som tidigare nämnts finns en mängd olika metoder för att hantera detta med torr hud och hud med streck och rynkor. Vissa fungerar bra medan andra inte gör någon större skillnad. Något som faktiskt både fungerar och som baseras på kroppsegna substanser är fillers.

Vad är fillers och hur fungerar de?

När man talar om fillers handlar det om injektioner, och det som injiceras är en substans som heter hyaluronsyra. Detta är inte ett främmande ämne utan något som din kropp producerar naturligt. Kroppen producerar däremot inte tillräckligt med hyaluronsyra för att den ska kunna fylla ut en hud som fått rynkor. För att nå ett resultat där insjunkna eller icke accentuerade delar definieras behövs en injektion.

Rent praktiskt går det till så att man med en mycket fin nål injicerar syran i det område där man önskar förändra strukturen. Effekten är god och mycket snabb. Redan samma dag kommer det att märkas skillnad.

Praktiska tips och information

Hyaluronsyra räknas inte som läkemedel utan som ett medicinskt preparat. Detta betyder att det inte måste godkännas av Läkemedelsverket och den som injicerar behöver inte vara medicinskt utbildad. Det är ändå vanligast att personalen har utbildning. Hyaluronsyra bryts ner i kroppen under tid och kan inte förväntas ha effekt mer än högst nio månader. Därefter kan man, om man vill, fylla på med en ny behandling.

Då fillers baseras på kroppsegna ämnen finns få problem att hantera. Vid själva injektionen kan det förstås sticka till och spänna lite i huden men någon konvalescens behövs inte efteråt. Det är inte att rekommendera att du tränar, solar eller exempelvis badar bastu direkt efter din behandling. Du ska inte heller massera huden. Följer du dessa enkla regler är fillers en behandling helt utan biverkningar. Fillers ger snabba och snygga resultat för dig som vill förbättra din hud. Mer information om fillers kan du hitta på denna sida: https://www.fillersgöteborg.com

Botox behandlingarna ökar i antal

5 Aug 2020

Botox är en förkortning av botulinumtoxin och är en av världens vanligaste och beprövade medicinska estetiska behandlingar. Den används för att bland annat släta ut rynkor i ansiktet.

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A. Det är även namnet på en av världens absolut vanligaste kosmetiska behandlingar. Enligt ISAPS – International Society of Aesthetic Plastic Surgery genomfördes ungefär 10 miljoner botox behandlingar under 2018 i hela världen. Antalet har ökat markant under de senaste åren och trenden verkar hålla i sig. Syftet med en botox behandling är att bland annat släta ut ansiktsrynkor eller linjer. Botox är en injektionsbehandling. Den blockerar nervsignalerna som gör att ansiktsmusklerna dras samman. Resultatet är att rynkor och linjer mjukas upp och därmed blir mindre synliga.

För- och nackdelar med botox

Fördelarna med botoxprocedurerna är att metoden är beprövad och har en långvarig effekt. Proceduren är inte helt smärtfri, men orsakar absolut inte någon större smärta. Resultatet är oftast naturligt och patienterna får ett fräscht och fint ansikte. Även om botox är känt för sin positiva utgång så bör aldrig en injicering göras på impuls. Prova dig alltid försiktigt fram innan ett större beslut om sådana typer av estetiska behandlingar görs. Den största nackdelen, men även fördelen med botoxbehandlingar är att effekten inte är permanent. För att bevara resultatet måste patienten upprepa proceduren var tredje till sjätte månad. Detta gör däremot också att många vågar prova. Om man inte tycker om resultatet så låter man bara bli att göra om proceduren. Känsliga patienter kan dock få blåmärken, men dessa försvinner relativt snabbt.

Finns det några risker med botox?

Botox anses vara en av de mest skonsamma estetiska behandlingarna som finns idag. Dess låga risknivå beror på att det injiceras så små mängder botulinumtoxin, och på ett sätt som inte stör ansiktsmusklerna. Kosmetiska procedurer kan dock alltid medföra vissa risker. Om behandlingen inte utförs väl kan det förekomma blåmärken även om patienten inte är särskild känslig. En biverkning som registrerats är huvudvärk precis efter behandlingen har avslutats. Det går däremot över relativt snabbt. Varje botox behandling börjar med en konsultation med en specialist där detaljerad information om eventuella risker och resultat bör ges. Det är alltid bra att få rekommendationer om skönhetskliniken där proceduren ska utföras. Ta reda på hur andra patienter blivit behandlade och ifall de är nöjda. Det är extremt viktigt att botox injiceras på rätt sätt och av en erfaren specialist för att minimera risker och oönskade effekter.

Intresserad av injektionsteknik?

7 Apr 2020

Intresserad av skönhet? Funderar du på att starta en skönhetssalong, eller driver du redan en salong? Efterfrågan på behandlingar ökar ständigt. Kanske dags att komplettera ditt utbud.

Om du är i branschen, eller på väg in, är olika injektionstekniker något du kommer komma i kontakt med. Det kan handla om fillers som hyaluronsyra men även botox som injiceras under huden för att åstadkomma olika effekter. Det vanligaste är att man vill reducera fina linjer och åldersrynkor eller ändra formen på exempelvis läpparna. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne i huden, men som avtar med åldern vilket resulterar i rynkor. Botox är egentligen ett nervgift som gör att musklerna slappnar av, vilket motverkar rynkor. Ett alternativ till kirurgi är trådlyft, som är mycket skonsammare. Trådlyft består av några slags trådar med små hullingar som injiceras under huden. Detta för att till exempel lyfta hängande ögonlock.

Kurser i injektionsteknik

För att utföra injektionsbehandlingar på ett säkert sätt, finns det utbildningar inom injektionsteknik. Grundutbildningen består av en teoretisk del och en praktisk del och målsättningen är att täcka allt du behöver kunna för att du och dina klienter ska känna sig trygga. Teoridelen behandlar ansiktets anatomi, hudens uppbyggnad och åldrande. Man går också igenom de vanligaste områden som behandlas, som linjer, rynkor och veck. Utrustningen som används gås igenom samt hur man arbetar ergonomiskt. De produkter som används tas upp, liksom risker och eventuella komplikationer. Även ekonomi, administration samt regler och lagar ingår i teorin. Den praktiska delen består av övningar på modeller.

Dags för en kompetenshöjning inom branschen

Socialstyrelsen har beslutat om att marknaden skall regleras eftersom det förekommit många salonger som saknat både kompetens och behörighet att utföra behandlingar. Ett led i att lyfta kompetensen i branschen är att endast personer med examen kan komma ifråga för utbildningarna. Då är det främst examen som tandläkare, sjuksköterska eller läkare. Fillers har ökat i popularitet under de senaste åren och kliniker finns nu på allt fler orter. Därför är det viktigt att kompetensnivån höjs och följer utvecklingen inom branschen. Med en utbildning inom injektionsteknik med både teori och praktik, och en grundexamen i botten skall man kunna känna sig trygg att öppna en egen klinik. Det finns även fortsättningsutbildningar, där man har möjlighet att fördjupa kunskapen inom fillers och injektionsteknik. Då kan man även erbjuda behandlingar av patienter med lite svårbehandlade problem. Utbildningarna leds av personal med lång erfarenhet inom både medicin och fillersbehandlingar.

Lär dig injektionsteknik på en botoxutbildning

10 Mar 2020

Känner du dig fin inombords så är du fin på utsidan. Men ibland så kan olyckor inträffa och då kan estetiska ingrepp vara till hjälp för att på bästa sätt låta din inre skönhet få skina igenom.

Att vara ytlig, utan djup, att inte vilja se äkta ut, vara lite mindre begåvad, ha dåligt självförtroende, med mera, är inte helt ovanliga åsikter om de som önskar få estetiska ingrepp gjorda. Likaså kan läkare eller sjuksköterskor som utför dessa ingrepp anses som oseriösa med endast ett mål, som är att tjäna pengar på utsatta individer. Men sanningen är sällan så enkel och ofta finns helt andra förklaringar bakom människors val. Estetiska ingrepp handlar lika ofta om människor som kanske fötts med estetiska missbildningar som också kan ge fysiska besvär såsom smärta, svårt att andas eller gå, med mera. Ibland kan en sjukdom eller behandlingar ligga bakom en individs önskan om att göra ett ingrepp. Kanske kan en förlossning ha åsamkat svåra skador hos föderskan, kanske är brännskador orsaken.

En vilja att hjälpa som hos annan medicinsk personal

Anledningarna till att göra estetiska ingrepp kan alltså handla om allt annat än fåfänga, varför dessa ingrepp liksom de flesta inom sjukvården handlar om att hjälpa människor till att må bättre. Ett av de vanligaste estetiska ingreppen är med Botulinum Toxin (botox) som görs med injektioner. Fördelen med injektioner är att det är tämligen enkla ingrepp där riskerna ofta inte är allt för stora. Men de finns. Att göra ingrepp med injektion är inte så enkelt som man kan tro. Därför är det av största vikt för den som vill lära sig att finna en god utbildningsanordnare. Du som önskar gå en utbildning, se till att söka i djungeln av utbildningsanordnare - tänk på att det finns många oseriösa i denna bransch. Priset indikerar ofta vad du får. De seriösa utbildningsanordnarna har ofta kurser på olika nivåer, i grupp och privat. Praktik varvas med teori, handledning och även möjlighet till råd efter avslutad utbildning erbjuds. Dessa arrangörer ger också råd om att starta eget, samt om medicare där du kan låna till din utbildning.

Du får vad du betalar för

Att utbilda sig i injektionsteknik för botoxbehandling är inte billigt, och det kan vara frestande att välja ett något billigare, oseriöst alternativ. Men ett billigare alternativ som ger sämre resultat kan ställa till skada för kunden och bli en betydligt dyrare affär för dig på sikt.

Bra att veta om du funderar på att skaffa fillers i Malmö:

15 Feb 2020

Vad är fillers? Vad behöver man tänka på och vad ska man undvika om man vill skaffa fillers i Malmö? Skönhets eller fulhetsbehandling? Var noga med ditt val av klinik.

Vill man släta ut linjer eller fylla ut läppar så är fillers ett bra alternativ. Man kan till och med använda det till att behandla ärr. Fillers består av hyaluronsyra som injiceras på platser som behöver lite mer fyllighet och volym. Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och när man tillför mer så binds den samman med den gamla. Man behöver därför upprepa proceduren ett antal gånger för att det ska ge effekt och även för att det ska hålla.

Att tänka på

Gå till en klinik där behandlaren är en legitimerad sjuksköterska eller läkare. Se också till att produkterna är tillfälliga och kan brytas ner av kroppen. Det finns dåliga kopior som man ska akta sig för. Letar du efter billigare fillers så kan du råka ut för dem. De är ofta importerade från Asien. Förutom att de inte ger önskad effekt kan de ge oönskade biverkningar. Även om originalen är dyrare är det ändå värt att välja en beprövad produkt. Att köpa en billigare variant kan allra troligast resultera i att kasta pengarna i sjön eller än värre. Skaffa inte fillers om du har en infektion i kroppen, boka då hellre om din tid. Du ska inte heller ha en utbruten herpesinfektion i kroppen eller på området som ska behandlas. Samma gäller finnar. Du får heller inte vara gravid eller amma. Efter en fillerbehandling kommer du antagligen svullna och du kan få lätta blåmärken. Kanske är det en bra idé att ta ledigt från jobbet och dyka upp med ditt nya vackra ansikte fräscht och utvilat.

Gör efterforskningar

Om du är sugen på att föryngra ditt utseende eller helt enkelt vill forma ditt ansikte lite så är fillers det alternativ som ser mest naturligt ut. Men du bör hitta en bra klinik. Söker du efter en klinik för att göra fillers i Malmö, se då till att göra noggranna efterforskningar. Som nämnts ovan, se till att den du går till en auktoriserad sjuksköterska eller läkare och inte endast hudterapeut. Det är aldrig värt att gambla med din kropp, speciellt inte för en skönhetsbehandling. Vill du verkligen riskera ditt ansikte och ditt utseende för att spara lite pengar? En fulhetsbehandling är inte värd några pengar i världen.

Vill du slippa plastikoperationen?

1 Jan 2020

Gillar du inte heller plastikoperationer? De är både komplicerade och dyra, och egentligen onödiga när man kan uppnå samma effekt utan att behöva sövas ner och opereras. Tiden efter operationen är också lång och smärtsam. Det kostar en hel del, då man inte kan jobba just veckorna efter operationen. Nej, då är det bättre att göra en skönhetsbehandling utan operation och använda andra metoder i stället. Här går vi igenom vilka andra sätt som man kan få slätare hy och hur man kan se yngre ut.

Det finns några olika metoder som man kan använda sig av, beroende på vad det är som man vill uppnå. Är det till exempel fylligare läppar, eller färre rynkor som man önskar sig? Eller vill man få bort några kilo från magen, rumpan, låren eller vaderna? Vill man överhuvudtaget och allmänt sett se yngre ut än de år som man har uppnått? Så här kan man göra.

Coolsculpting

Med en coolsculpting kan man frysa bort fett som man inte vill ha. Har man några kilo för mycket fett kring magen, kan man genomgå en Coolsculpting genom att man lägger ett munstycke över det område som man vill avlägsna fettet. Sedan kyler man ner området och fettet blir kristallierat och dör. Detta upprepas tills man ser effekterna av dem. Ser man samtidigt att träna på ett ändamålsenligt sätt och håller en bra diet, då kommer man ännu snabbare att se effekterna av behandlingen.

V Soft Lift

V Soft Lift är en behandlingsform framför allt för ansiktet. Man lägger naturegna trådar med mini-hullingar och så lägger man trådarna över ansiktet i ett avancerat mönster så att man formar ansiktet, stramat år huden, tar bort rynkor i ansiktet såsom man önskar det. Metoden kommer från Sydkorea, där man i många år har format ansiktsformen på önskat sätt. Här i Väst har man använt metoden till att trolla bort oönskade rynkor i pannan, släta ut huden.

Botox

Botox fungerar lite som V Soft Lift, men istället för trådar använder man ett slags nervgift i mycket små mängder. Det injicerar man i huden där man vill åstadkomma en slätare hy. När man injicerar botox, så svarar inte muskeln på samma sätt som förut, där rynkan har uppstått. Huden blir slät och fin och rynkan är borta.

Filler

Filler är gjort av samma material som redan finns i huden; Hyaluronsyra som man injicerar i läpparna, i pannan under huden, under ögonen eller på kindbenen så att man skapar höga kindben som är så attraktivt och som ger ett ungt utseende.

← Äldre inlägg