Plastikguiden

Blogg

RSS

Vad kan du få för behandling på en skönhetsklinik på Östermalm?

30 May 2023

Vill du gå till en skönhetsklinik kommer du märka att det finns lite olika inriktningar. Det spelar ingen roll om de ligger på Östermalm eller nära centrum.

För att någon ska vilja gå till en skönhetsklinik krävs det att de som jobbar där har ett gott handlag med både patienterna och sina instrument. Du kan till exempel gå dit för att få lite botox. Det är en mycket vanlig och mer eller mindre ofarlig behandling som många tycker om.

Hud och kroppsvård handlar inte bara om att man sätter kniven i någon och opererar. Det kan lika gärna vara så att du går dit för att få behandling som massage och ansiktsrengöring. Då får du samtidigt en introduktion till riktigt bra krämer och andra produkter du kan använda till din hud.

Skönhetsklinik på Östermalm när den är som bäst

En skönhetsklinik på Östermalm slarvar aldrig när det gäller kundernas väl och ve. Det är med största möjliga uppmärksamhet de tar hand om sin uppgift att försköna de delar av dig som du vill ska framträda på ett lite annorlunda vis än de gjorde innan. Vänta bara så ska du få se vad de kan åstadkomma.

Ibland känns det verkligen som rent trolleri när man genomgår en förändring på kort tid. Tänk att en kräm eller en massage kan göra så mycket för ditt välbefinnande. Kanske vill du forma om kroppen eller ta bort besvärande hårväxt. Fixa fransar och bryn eller få en makeup lagd.

Om du vill läsa mer om behandling på skönhetsklinik, besök denna sida: https://www.behandlingscentret.se/ 

Upplev en förvandling med en frisör i Vasastan

13 Apr 2023

Ta kontroll över din look och hårvård genom att besöka en frisör i Vasastan. Utforska möjligheterna med färger, frisyrer och behandlingar för att ge dig en fräsch och unik stil.

Omstyla dig själv hos en frisör i Vasastan

När du känner dig trött och uttråkad med ditt hår, är det hög tid att boka en tid hos en frisör i Vasastan. Kanske du har en kort frisyr som kräver täta klippningar, eller så har du färgat ditt hår i en dramatisk nyans som kräver regelbunden uppdatering. Oavsett behov, rekommenderas att boka in ditt nästa besök vid avslutad behandling för att säkra en smidig underhållsrutin för din frisyr.

Frisörer förvandlar ditt hår med klippning, färgning och permanent

En professionell frisör kan skapa den perfekta frisyren för dig, oavsett om du önskar en total omvandling eller bara vill pigga upp ditt nuvarande utseende. Färgar du ditt hår kan du välja en ljusare eller mörkare nyans, eller kanske prova en mer vågad färg som rosa eller blått. Permanentning är en annan möjlighet för dig som önskar förändring, för att få vackra lockar eller ökad volym. Även de med lockigt hår som önskar rakt hår kan dra nytta av en permanentbehandling.

Få ett festligt och snyggt hår med en frisör i Vasastan

Håruppsättningar och flätningar är några av de många hårtjänster som erbjuds inför speciella tillfällen som fester och bröllop. Du kan också njuta av en härlig hårtvätt och styling, samt en närande hårbottenmassage under besöket. Män kan välja att klippa sig med en trimmer och kanske be om ett stylat mönster i kortare partier för en unik touch.

Vill du läsa mer om frisörer, gå till denna sida: https://www.anjelika.se/ 

Företagshälsovård Stockholm - en bättre arbetsmiljö

5 Mar 2023

Att se sina anställda som företagets viktigaste resurs är en insikt som fler företagsledare skulle må bra av att nå. Det handlar om människor och det handlar om att identifiera problem i tid, om att behandla alla schysst och om att både lyssna in och läsa av rummet. En modern ledare bygger ett ledarskap med personalens välmående i fokus och ställer inte krav som är orimliga att nå. Hur mår de anställda på ditt företag?

Ett enkelt sätt att få ett svar på den frågan är att använda sig av tjänsten företagshälsovård i Stockholm. Vid företagshälsovård i Stockholm får samtliga anställda utföra prover, sina värden testade och även en chans att tala om sin egen vardag, sitt liv och hur de uppfattar arbetsmiljön. Svaren på dessa frågor kan i allra högsta grad leda till en sundare, mer välmående arbetsplats där nivån av stress kraftigt kan reduceras.

Många mår sämre idag

Idag är företagshälsovård i Stockholm mer viktigt än någonsin tidigare; något som förklaras av att många idag lever liv där stressen ligger latent över en och där man i kombination med dålig mat och lite rörelse kan råka väldigt illa ut. Det kan handla om en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, det kan handla om diabetes, om ett för högt blodtryck och om - som många redan upplevt - utbrändhet.

Man har ett ansvar i den här frågan som arbetsgivare. Det handlar inte enbart om ergonomi och om att erbjuda bekvämligheter framför datorn: man måste se människan och man måste göra sitt för att varje anställd ges bästa möjligheterna till att prestera - vilket går hand i hand med ett ökat välmående.

Företagshälsovård i Stockholm med regelbundna intervaller bidrar till en bättre arbetsmiljö, friskare anställda och - i slutändan - ett företag som mår väldigt bra. Det kommer att synas när bokslutet lämnas in.

Tandläkare i Solna – akut tandvård efter utslagen tand

25 Feb 2023

En tandläkare i Solna är den första du ska ringa efter att ha slagit ut en tand. Inte din mamma. Glöm inte heller att ta vara på den utslagna tanden ordentligt.

Vet du vad som gäller om du har slagit ut en tand? Springa hem till mamma och oja dig? Nej! Självklart ska du ringa direkt till tandläkaren från din mobiltelefon och följa vederbörandes instruktioner. När en tand har slagits ut är det nämligen bråttom om det ska finnas en chans att få den på plats igen.

Detta gäller naturligtvis bara dig som är gammal nog att ringa till tandläkaren själv. Alla omyndiga personer har full rätt att ringa till mamma och oja sig. Men du som är vuxen och klarar dig själv får ringa hem för sympatier först efter att du fått tag på en tandläkare som erbjuder akut tandvård.

Tandläkare som kan ta emot samma dag

När du söker akut tandvård i Solna har du goda möjligheter att få komma in samma dag, tack vare att de flesta akuta tandläkarmottagningar erbjuder särskilda tider för akuta patienter. Dessa tider hålls öppna för akuta behov och kan alltså inte bokas i förväg av patienter som söker ordinarie tandvård.

När du ringer in kommer du få beskriva ditt ärende och även få en bedömning av exakt hur akut det är. Om en tand slagits ut kommer det sannolikt bedömas som mycket akut, och du kommer troligen få deras första lediga akuttid. Slarva inte bort den utslagna tanden, utan ta med den till kliniken och förvara den enligt instruktion från tandläkaren.

Tatuering Stockholm - tänk på detta

7 Feb 2023

En tatuering har gått från en märkning av kroppen exkluderad till ett visst klientel - sjömän och exempelvis kriminella - till att vara någonting för alla. Idag ser man att folk i alla åldrar väljer att sätta en tatuering på kroppen. Motiven är ytterst varierande och detsamma gäller för både färger och storlekar.

En tattoo i Stockholm är dels ingen stor grej och dels också lite av var mans sak. Många pekar på att det idag är ovanligare att se en person utan en tatuering än det motsatta. Sant eller inte, det låter vi vara osagt - men det är ändå ett påstående som säger en hel del, eller hur?

Funderar du på att tatuera dig i Stockholm? Vi tänkte här nedan rada upp några viktiga punkter att tänka på - enligt följande:

  • Välj rätt studio. I takt mer att fler vill ha en tatuering i Stockholm så finns det också fler studios. Här kan man direkt säga att kvaliteten är ytterst varierande och att du måste se till att jämföra mellan olika studios. Det finns dessutom nischade tatuerare som exempelvis specialiserat sig på olika motiv och där exempelvis vissa är experter på mer Old School medan andra är bättre på exempelvis porträtt eller på skrift. Det gäller att du läser på innan. Internet är riktigt bra i den frågan då seriösa tatuerare gärna marknadsför sig med hjälp av hemsidor och via exempelvis sociala medier.
  • Fundera en- och två gånger innan. En tatuering är permanent och den kommer att pryda din kropp genom resten av livet. Se därför till att fundera både en och två gånger vad gäller motiv, storlek och placering av din tatuering. Prova gärna att exempelvis måla upp på kroppen innan så får du en bättre bild av hur det kommer att se ut. Försök även att spå i framtiden. Kommer du att kunna stå för din tatuering när du blir gammal och kommer den att vara något du gärna visar upp även på ålderns höst?
  • Var beredd. Det gör ont att tatuera sig. Smärtan är hanterbar, men det kommer definitivt att kännas då tatueraren börjar sitt jobb. Se till att ha exempelvis frukt med dig så att du får ny energi och om det gör för ont så se till att du kan ta en paus. Var förberedd och var nykter. Det senare är viktigt: ingen seriös tatuerare låter en onykter eller påverkad person få en tatuering.

Vilka är de nordiska gudarna?

9 Nov 2022

Precis som i romersk och grekisk mytologi så är den nordiska, så kallade asatron, full med olika gudar, väsen och karaktärer. Nedan redogör vi för tre av de vanligaste gudarna som finns inom nordisk mytologi.

Den vise Oden

Oden är den visaste av de nordiska gudarna och sas vara runornas, alltså skrivkonstens, skapare. Han är också guden för läkekonst och krig. Under vikingatiden förknippades Oden med julen och var en slags jultomte. De vikingasmycken som representerar Oden är avbildningar av hans spjut Gungner. Veckodagen onsdag är namngiven efter Oden.

Guden Oden hade bara ett öga eftersom han offrat det andra i Mimers brunn för att bli vis. Han har två korpar, Hugin och Munin som flyger upp och ner för världsträdet Yggdrasil och rapporterar om allt som händer i de nio världarna som man trodde kosmos var uppbyggt av.

Åskguden Tor

Guden Tor är son till Oden och är näst efter Oden den starkaste guden. Han är en åskgud som drar fram med sin vagn över himlen och svingar sin hammare Mjölner för att bekämpa jättarna. Mjölner är kanske det absolut vanligaste vikingasmycket idag eftersom den kom att bli en symbol för att man var asatroende allt eftersom Norden kristnades.

Symboler för Tor lever kvar i våra dagar exempelvis är torsdag är namngiven efter Tor och julbocken som vi har vid jul är en symbol för Tors bockar, Tandgnissle och Tandglese, som drog hans vagn.

Kärleksgudinnan Freja

Kärlekens, sexualitetens, krigets och dödens gudinna är Freja. Hon är antagligen den främsta av asynjorna. hennes vagn dras av två katter och hon bor i folkvang dit hälften av alla stupade krigare också kommer. Den andra hälften åker till Odens Valhall.

Frejas make är den försvunne Od, vilket man tolkar som Oden fast måhända i förklädd skepnad. Hennes far var Njord, som var från vanernas släkte. Vanerna och asarna stred i tidernas början. Kriget slutade med ett gisslan utbyte i vilken Njord, Freja och hennes bror Frej ingick.

Freja representeras ofta av en skära eller av ett tändstål med det förkommer också avbildningar av henne, ofta med hennes stora halsband brisingalänken.

Fillers i Västerås – för din skönhets skull

30 Aug 2022

Är det något med ditt utseende som du inte är helt nöjd med? Det går att göra något åt detta. Med fillers i Västerås kan du få det utseende du strävar efter.

Det är nog många som tror att estetisk medicin är något från det moderna samhället och som uppkommit ur den tekniska utvecklingen på 1900-talet. Sanningen är dock att plastikkirurgi funnits mycket länge. Redan under antiken i Indien gjordes rekonstruktioner av näsor, då det var ett vanlig straff att få näsan avhuggen.

Plastikkirurgi kommer dessutom från det grekiska ordet plastikos som betyder att skapa eller forma. Det har alltså inget med materialet plast att göra, utan har en mycket längre historia. Plastikkirurgi blev sedan vanligt under andra världskriget och på 1960-talet började samma teknik användas inom estetisk medicin.

Bli nöjd med dig själv med hjälp av fillers

Den tekniska utvecklingen har gjort att det finns många metoder för att åstadkomma det utseende som den moderna människan själv vill ha. En sådan teknik är att skaffa fillers. Det innebär att medicinskt utbildad personal injicerar in en substans under din hud för att antingen släta ut, fylla ut eller korrigerar delar av kroppen.

Med fillers i Västerås finns det flera olika användningsområden. Det handlar inte bara om att exempelvis få bort rynkor. Med fillers kan du få läppförstoring, volym och konturering av käklinje, kinder och haka. Det finns också möjlighet för näskorrigering. Beroende på vad du är ute efter finns det en behandling som kommer att ge dig ett önskat resultat.

Ett bra solarium hittar du i Märsta

26 Aug 2022

Du kan hitta solarium i Märsta som är riktigt bra. Faktum är att de flesta solarium är säkra och enkla att boka in en tid hos. Smartast är att använda en app.

Det är så enkelt att beställa soltider genom att använda sig av tjänster på nätet. Du kan till exempel ladda ner en app för att boka in tiderna då du vill sola. Med några enkla tryckningar har du fått upp sidan och kan se var och när det finns en ledig tid på ett solarium i Märsta.

Tänk vad skönt att kunna glida in på ett solpass före eller efter jobbet. Varje gång du känner dig stressad eller upplever att du ser grå och glåmig ut i huden. Att vara lite brunbränd och fräsch hör till de små glädjeämnena i livet.

Solarium i Märsta för din trygghet

Ett nytt och fräscht solarium i Märsta kan erbjuda dig en trygg plats att sola på. Du har de bästa rören och den senaste tekniken att förlita dig på. Det är vanligt att man dessutom har en form av övervakning med vakter som då och då ronderar och ser till att allt är okej för den som solar.

Det är alltid tryggt att ha vakter som kommer och går när man driver ett företag där platsen är obemannad. Då står lokalen inte obevakad hela tiden, och det säkerställer att alla som vistas där är trygga och kan koppla av på ett sådant sätt som det är tänkt. Allt för att du ska kunna sola säkert.

Modern företagshälsovård finns i Västerås

9 Jul 2022

Upplev företagshälsovård i Västerås på ett nytt, modernt sätt. En privatklinik i centrala Västerås som jobbar med senaste forskningen och patienten i fokus.

Är ni på jakt efter en högklassig företagshälsovård? Kanske är det så att ni vill implementera detta för första gången och söker efter en pålitlig och seriös leverantör. Eller så kan man ha önskemål om att hitta en ny samarbetspartner på området eftersom de gamla har flyttat eller lagt ner.

Oavsett anledning, behöver man inte lägga Västerås under lupp för att hitta en professionell och patientfokuserad klinik som erbjuder förstklassig företagshälsovård. Inga konstigheter här inte, utan sunt tänkande kring hälsa, med tillgång till både duktig personal och modern utrustning.

Företagshälsovård ledd av en trygg hand

Ni kommer att hitta en källa till god företagshälsovård i centrala Västerås, med resultatorienterade proffs som alltid strävar mot att patienten ska bli nöjd. Förutom en vanlig hälsokontroll erbjuds ni en rad bevisat framgångsrika behandlingar. Kliniken erbjuder även i viss utsträckning estetiska behandlingar. Givetvis råder full sekretess så att man som patient ska kunna känna sig helt trygg med att det som sägs på kliniken stannar där.

Har det blivit dags att ta det här med företagshälsovård på allvar, ta kontakt med er privatklinik i Västerås och få den vård som ni faktiskt förtjänar. Här bokar man enkelt en undersökning och blir mottagen av patientfokuserad personal som alltid jobbar med evidensbaserad vetenskap. Upptäck en klinik som gör det lilla extra för hälsans skull och som är lyhörd för patientens önskemål. Via denna hemsida kan du kontakta en klinik som hjälper dig med företagshälsovård: www.vastermalmsprivatklinik.se

Lashlift - lyft dina naturliga ögonfransar på ett hållbart sätt

24 Dec 2021

Är du trött på att fixa med dina ögonfransar, lägga på mascara och försöka forma dem i syfte att rama in dina ögon och få ett piggare utseende? Vill man vara fin så får man lida pin - eller?

Ögonen spelar en stor roll i hur vi uppfattas av andra och gällande just skönhet så kan man genom att fixa sina ögonbryn och ögonfransar ta sitt utseendet till en ny nivå. För många blir alltså att fixande med makeup och böjning av fransarna ett nödvändigt ont: man vill se så bra ut som möjligt och man genomför därför denna rutin - även om den är krävande och tar tid i anspråk.

Det behöver man inte längre göra. En ny behandling vid namn lashlift ger dig nämligen möjligheten att - permanent - få böjda ögonfransar efter dina egna önskemål. Lashlift innebär att man söker sig till en klinik - lashlift på Kungsholmen är exempelvis möjligt för dig som bor i Stockholm - och där en professionell, utbildad behandlare sätter igång med att undersöka just dina möjligheter.

Det är ett viktigt steg: hur vill du ha det, hur ser dina förutsättningar ut och kan man exempelvis komma att behöva bygga på med ytterligare en behandling tätt inpå? Det senare är inte ovanligt för personer som testar lashlift för första gången: man kan behöva återkomma för ytterligare en behandling innan de fulla effekten - och målbilden man har - uppnås.

Så fungerar lashlift

Lashlift innebär att man använder sig av Keratin och det är ett ämne som ger ögonfransarna styrka och näring. I kombination med att man använder ett ämne som gör att ögonfransarna håller sig i samma position - de permanenteras - innan de böjs så får man en långvarig effekt av behandlingen.

Att göra själv? Man får med en återfuktande vätska - även den innehållande keratin - att applicera på ögonfransarna. Detta för ett effekten av behandlingen ska bli långvarig och för att ögonfransarnas framtida utväxt - dessa växer hela tiden - ska bli så bra som möjligt.

Att ögonfransarna växer innebär också att effekten i takt med tiden avtar: den vackra böjning som skapats kommer att rätas ut. Man kan, baserat på detta, räkna med att en behandling med lashlift håller ungefär mellan 8-10 veckor innan det är dags att boka in ett nytt besök.

Lashlift hemma eller på en klinik?

Det går att genomföra en behandling med lashlift i det egna hemmet, men det ger sällan samma goda effekt som på en professionell klinik. Lashlift kräver vissa förkunskaper och speciella verktyg. Det kostar inte särskilt mycket att ta professionell hjälp och då behandlingen dessutom går ganska fort - 90 minuter, ungefär - och upplevs som väldigt behaglig och avslappnande så bör man se det som både en chans att bli vackrare och samtidigt som en chans att unna sig lite själslig rekreation i en stressig vardag.

Det är lätt att få tandimplantat i Malmö

21 Sep 2021

Om man har en tand som är väldigt skadad eller helt fallit bort så vill man förmodligen ersätta den. Det gör man genom tandimplantat i Malmö. Då får man ett väl utfört arbete som håller länge.

När man bestämt sig för att göra ett tandimplantat gäller det att hitta en seriös och erfaren klinik. Man vill hitta någon som kan utföra den typen av behandling på ett sätt som gör att man känner sig trygg. Det gör man hos en klinik som bara arbetar med material av högsta kvalitet. Ett implantat skall man ju ha i munnen. Där utsätts det för många påfrestningar så det måste hålla för det.

Hos en klinik som arbetar med tandimplantat använder man bara den absolut senaste tekniken och det bästa materialet. De som utför behandlingen följer med i utvecklingen genom att delta i många vidareutbildningar för att vara på topp.

Ett tandimplantat kan förändra vardagen

En skadad tand eller en tand som försvunnit helt skapar ett stort tomrum som tungan hela tiden känner. Kanske drar man sig för att göra ett så stort ingrepp. Man får dock så mycket välbefinnande tillbaka om man gör det.

Kliniker som är angelägna om sina patienters bästa vet att ett tandimplantat kan kosta en del. För att göra det enklare har man därför öppettider som gör att man skall slippa att dessutom ta en hel dags ledigt. De generösa öppettiderna gör att man kan få sin behandling på kvällstid och under helgen, vilket underlättar för en själv.

Snabbt sätt att se yngre ut

19 Jan 2021

Det finns många olika sätt att förändra sitt utseende om tidens tand börjar visa sig. Men finns det ett lättare och mindre ingrepp för att kunna få ett yngre utseende? Här kommer några tips.

Om man vill få ett yngre utseende så finns det många olika sätt att göra det på. Det vanligaste är väl att man börjar med att färga håret och skaffa en piffigare frisyr. Det går även att göra en hel del med smink och krämer. Men när det börjar bli lite för stora rynkor eller häng så krävs det lite mer för att göra en synlig förändring.

Stort eller litet ingrepp

Med jämna mellanrum kommer det program på tv där man får följa människor som gjort mycket stora ingrepp av skönhetsskäl. Det kan vara förändringar i kroppen, som fettsugning eller bröstoperationer. Men det är också ofta operationer som förändrar ansiktet på något sätt. Kanske är det något som man vill ska bli mindre eller något annat som man vill ska bli större. Inom området finns det därför också ett antal olika möjligheter som man kan ta till för att få det önskade resultatet.

Vill man ha en stor förändring, eller en förändring som rör näsan, så krävs det oftast en större operation. Det går till precis som vid andra operationer och innebär att man sövs. Men det finns även flera olika sätt att kunna skapa förändring i ansiktet utan operation, eller med mindre ingrepp. Kanske med ett trådlyft i Göteborg eller något liknande ingrepp.

Strama upp huden utan kirurgi

27 Nov 2020

Många vill föryngra sitt utseende, men är rädda för att lägga sig under kniven. Det finns metoder idag där man slipper utsätta sig för kirurgiska ingrepp, men ändå får ett föryngrat utseende.

Alla operationer är riskfyllda. Många som vill ha hjälp med att föryngra utseendet är därför glada om de slipper lägga sig på operationsbordet och utsätta sig för kirurgi. Idag finns det en mängd olika valmöjligheter för den som vill slippa kniven. Ansiktslyft med tråd är en av dessa. Vid en sådan typ av behandling får man en uppstramning av huden utan att behöva någon typ av kirurgi. Det är ju faktiskt det som de flesta är ute efter, att strama upp och tajta till huden på ställen där åldern har tagit ut sin rätt.

En säker och effektiv metod

Att göra ett ansiktslyft med tråd är en helt säkert metod eftersom det inte innefattar någon typ av kirurgi. Den är också väldigt effektiv och ger tydliga resultat. Det är en relativt smärtfri metod för att föryngra huden och man kan återgå till sin vardag snabbt efter utförd behandling. Denna behandlingen utförs alltid av certifierade läkare och de områden som behandlas mest med denna typ av metod är hals, kinder och käklinjen. Vill man göra en behandling för att man vill få en yngre look som inte innefattar kirurgi eller knivar ska man absolut testa på en sådan här variant med hjälp av trådar. Ansiktslyft med tråd har blivit väldigt populärt och sprider sig både till små och stora städer.

Korrigering av detaljer

23 Nov 2020

Det är de där små sakerna som kan göra en stor skillnad. I ansiktet kan det röra sig om millimetrar som skiljer mellan att man trivs med sitt utseende och att man vantrivs med sin spegelbild.

Hur vi ser ut är inte bara ytlig fakta utan det sänder även signaler till andra om vårt mående och hur vi känner. Utseendet är så pass viktigt att man sällan drar sig för att säga till någon att den ser bra ut. Men tyvärr drar sig inte heller de man känner för att säga om något inte ser så bra ut. Att få höra att man ser sur, sliten eller trött ut är inte kul om man egentligen inte alls känner de känslorna. Det kan också vara att man själv hängt upp sig på en detalj i utseendet som man inte kan släppa. Det kan till och med vara så pass irriterande att man inte kan leva ett fullgott liv.

Skaffa bättre livskvalitet

Om man känner att man hindras av något i sitt utseende när man vill göra något så är det dags att göra något åt det. Det kan vara att man inte vill söka ett nytt jobb för att man tycker man ser gammal ut. Eller att man inte vill använda läppstift för att man har för djupa rynkor runt munnen. Fillers hjälper till att korrigera de detaljer som man inte är nöjd med och därmed skaffar man sig också en bättre livskvalitet. För livet ska ju levas!

Fillers för en slätare hud

19 Aug 2020

Det kan finnas olika anledningar till att man är intresserad av en behandling med fillers. Som alltid blir det bäst när man skaffat sig tillräcklig information. Få svar på dina frågor här!

Det finns ett stadigt ökande intresse för att behandla huden med olika preparat. Det kan handla om att man fått olika typer av mindre skador eller helt enkelt att huden fått linjer och rynkor. Det finns inget fel i detta och det är naturligt att det syns att man varit med ett tag. Men ibland känner man sig mindre nöjd med de synliga tecknen.

Som tidigare nämnts finns en mängd olika metoder för att hantera detta med torr hud och hud med streck och rynkor. Vissa fungerar bra medan andra inte gör någon större skillnad. Något som faktiskt både fungerar och som baseras på kroppsegna substanser är fillers.

Vad är fillers och hur fungerar de?

När man talar om fillers handlar det om injektioner, och det som injiceras är en substans som heter hyaluronsyra. Detta är inte ett främmande ämne utan något som din kropp producerar naturligt. Kroppen producerar däremot inte tillräckligt med hyaluronsyra för att den ska kunna fylla ut en hud som fått rynkor. För att nå ett resultat där insjunkna eller icke accentuerade delar definieras behövs en injektion.

Rent praktiskt går det till så att man med en mycket fin nål injicerar syran i det område där man önskar förändra strukturen. Effekten är god och mycket snabb. Redan samma dag kommer det att märkas skillnad.

Praktiska tips och information

Hyaluronsyra räknas inte som läkemedel utan som ett medicinskt preparat. Detta betyder att det inte måste godkännas av Läkemedelsverket och den som injicerar behöver inte vara medicinskt utbildad. Det är ändå vanligast att personalen har utbildning. Hyaluronsyra bryts ner i kroppen under tid och kan inte förväntas ha effekt mer än högst nio månader. Därefter kan man, om man vill, fylla på med en ny behandling.

Då fillers baseras på kroppsegna ämnen finns få problem att hantera. Vid själva injektionen kan det förstås sticka till och spänna lite i huden men någon konvalescens behövs inte efteråt. Det är inte att rekommendera att du tränar, solar eller exempelvis badar bastu direkt efter din behandling. Du ska inte heller massera huden. Följer du dessa enkla regler är fillers en behandling helt utan biverkningar. Fillers ger snabba och snygga resultat för dig som vill förbättra din hud. Mer information om fillers kan du hitta på denna sida: https://www.fillersgöteborg.com

← Äldre inlägg