Plastikguiden

Lashlift - lyft dina naturliga ögonfransar på ett hållbart sätt

Är du trött på att fixa med dina ögonfransar, lägga på mascara och försöka forma dem i syfte att rama in dina ögon och få ett piggare utseende? Vill man vara fin så får man lida pin - eller?

Ögonen spelar en stor roll i hur vi uppfattas av andra och gällande just skönhet så kan man genom att fixa sina ögonbryn och ögonfransar ta sitt utseendet till en ny nivå. För många blir alltså att fixande med makeup och böjning av fransarna ett nödvändigt ont: man vill se så bra ut som möjligt och man genomför därför denna rutin - även om den är krävande och tar tid i anspråk.

Det behöver man inte längre göra. En ny behandling vid namn lashlift ger dig nämligen möjligheten att - permanent - få böjda ögonfransar efter dina egna önskemål. Lashlift innebär att man söker sig till en klinik - lashlift på Kungsholmen är exempelvis möjligt för dig som bor i Stockholm - och där en professionell, utbildad behandlare sätter igång med att undersöka just dina möjligheter.

Det är ett viktigt steg: hur vill du ha det, hur ser dina förutsättningar ut och kan man exempelvis komma att behöva bygga på med ytterligare en behandling tätt inpå? Det senare är inte ovanligt för personer som testar lashlift för första gången: man kan behöva återkomma för ytterligare en behandling innan de fulla effekten - och målbilden man har - uppnås.

Så fungerar lashlift

Lashlift innebär att man använder sig av Keratin och det är ett ämne som ger ögonfransarna styrka och näring. I kombination med att man använder ett ämne som gör att ögonfransarna håller sig i samma position - de permanenteras - innan de böjs så får man en långvarig effekt av behandlingen.

Att göra själv? Man får med en återfuktande vätska - även den innehållande keratin - att applicera på ögonfransarna. Detta för ett effekten av behandlingen ska bli långvarig och för att ögonfransarnas framtida utväxt - dessa växer hela tiden - ska bli så bra som möjligt.

Att ögonfransarna växer innebär också att effekten i takt med tiden avtar: den vackra böjning som skapats kommer att rätas ut. Man kan, baserat på detta, räkna med att en behandling med lashlift håller ungefär mellan 8-10 veckor innan det är dags att boka in ett nytt besök.

Lashlift hemma eller på en klinik?

Det går att genomföra en behandling med lashlift i det egna hemmet, men det ger sällan samma goda effekt som på en professionell klinik. Lashlift kräver vissa förkunskaper och speciella verktyg. Det kostar inte särskilt mycket att ta professionell hjälp och då behandlingen dessutom går ganska fort - 90 minuter, ungefär - och upplevs som väldigt behaglig och avslappnande så bör man se det som både en chans att bli vackrare och samtidigt som en chans att unna sig lite själslig rekreation i en stressig vardag.

24 Dec 2021