Plastikguiden

Tatuering Stockholm - tänk på detta

En tatuering har gått från en märkning av kroppen exkluderad till ett visst klientel - sjömän och exempelvis kriminella - till att vara någonting för alla. Idag ser man att folk i alla åldrar väljer att sätta en tatuering på kroppen. Motiven är ytterst varierande och detsamma gäller för både färger och storlekar.

En tattoo i Stockholm är dels ingen stor grej och dels också lite av var mans sak. Många pekar på att det idag är ovanligare att se en person utan en tatuering än det motsatta. Sant eller inte, det låter vi vara osagt - men det är ändå ett påstående som säger en hel del, eller hur?

Funderar du på att tatuera dig i Stockholm? Vi tänkte här nedan rada upp några viktiga punkter att tänka på - enligt följande:

  • Välj rätt studio. I takt mer att fler vill ha en tatuering i Stockholm så finns det också fler studios. Här kan man direkt säga att kvaliteten är ytterst varierande och att du måste se till att jämföra mellan olika studios. Det finns dessutom nischade tatuerare som exempelvis specialiserat sig på olika motiv och där exempelvis vissa är experter på mer Old School medan andra är bättre på exempelvis porträtt eller på skrift. Det gäller att du läser på innan. Internet är riktigt bra i den frågan då seriösa tatuerare gärna marknadsför sig med hjälp av hemsidor och via exempelvis sociala medier.
  • Fundera en- och två gånger innan. En tatuering är permanent och den kommer att pryda din kropp genom resten av livet. Se därför till att fundera både en och två gånger vad gäller motiv, storlek och placering av din tatuering. Prova gärna att exempelvis måla upp på kroppen innan så får du en bättre bild av hur det kommer att se ut. Försök även att spå i framtiden. Kommer du att kunna stå för din tatuering när du blir gammal och kommer den att vara något du gärna visar upp även på ålderns höst?
  • Var beredd. Det gör ont att tatuera sig. Smärtan är hanterbar, men det kommer definitivt att kännas då tatueraren börjar sitt jobb. Se till att ha exempelvis frukt med dig så att du får ny energi och om det gör för ont så se till att du kan ta en paus. Var förberedd och var nykter. Det senare är viktigt: ingen seriös tatuerare låter en onykter eller påverkad person få en tatuering.
7 Feb 2023