Plastikguiden

Tandläkare i Solna – akut tandvård efter utslagen tand

En tandläkare i Solna är den första du ska ringa efter att ha slagit ut en tand. Inte din mamma. Glöm inte heller att ta vara på den utslagna tanden ordentligt.

Vet du vad som gäller om du har slagit ut en tand? Springa hem till mamma och oja dig? Nej! Självklart ska du ringa direkt till tandläkaren från din mobiltelefon och följa vederbörandes instruktioner. När en tand har slagits ut är det nämligen bråttom om det ska finnas en chans att få den på plats igen.

Detta gäller naturligtvis bara dig som är gammal nog att ringa till tandläkaren själv. Alla omyndiga personer har full rätt att ringa till mamma och oja sig. Men du som är vuxen och klarar dig själv får ringa hem för sympatier först efter att du fått tag på en tandläkare som erbjuder akut tandvård.

Tandläkare som kan ta emot samma dag

När du söker akut tandvård i Solna har du goda möjligheter att få komma in samma dag, tack vare att de flesta akuta tandläkarmottagningar erbjuder särskilda tider för akuta patienter. Dessa tider hålls öppna för akuta behov och kan alltså inte bokas i förväg av patienter som söker ordinarie tandvård.

När du ringer in kommer du få beskriva ditt ärende och även få en bedömning av exakt hur akut det är. Om en tand slagits ut kommer det sannolikt bedömas som mycket akut, och du kommer troligen få deras första lediga akuttid. Slarva inte bort den utslagna tanden, utan ta med den till kliniken och förvara den enligt instruktion från tandläkaren.

25 Feb 2023