Plastikguiden

Vilken sorts implantat ska jag välja?

Kan du få de perfekta bröst du drömmer om med hjälp av implantat? Många kvinnor har fått hjälp att förbättra sin självkänsla och sitt mående med hjälp av en bröstoperation. Men det är bra att veta från början att få kvinnor, vare sig de har naturliga eller opererade bröst, tycker att deras bröst är helt perfekta.
Du som söker perfektion kanske aldrig kommer att bli helt nöjd. Däremot kan ingrepp med implantat justera problem på olika sätt. Tänk snare förbättring än perfektion.

 

Med implantat kan du justera din byst så de blir större, en så kallad bröstförstoring. Du kan också “redesigna” din byst, alltså ge tillbaka fyllighet som gått förlorad på grund av graviditet/amning, ålder, sjukdom eller viktnedgång. Om det ena bröstet är mindre än det andra kan du med hjälp av implantat balansera upp det mindre bröstet så att båda ser lika stora ut. Du får ett mer balanserat utseende.

 

Silikon vanligaste materialet

 

I grunden finns i dag två huvudtyper av implantat. Det mer traditionella implantatet av saltvatten och implantat med silikon. Du som funderar på att göra en bröstförstoring eller ändra dina bröst på andra sätt har säkert redan sett bilder på ljusa lätt transparanta inlägg. Alla inlägg omges av ett hölje, alltså ett ytskikt som skyddar massan av silikon eller saltvatten. Beroende på vilken sorts massa du väljer kan du få olika sorters resultat, hållbarhet och kvalitet.

 

I dag är silkon det överlägset mest använda implantatet. Det ger en god kvalitet och säkerhet eftersom det är en trög massa som inte kan sippra ut om höljet runt om skulle spricka. Tidigare fanns också implantat med flytande silikon men den typen av implantat används i regel inte längre på marknaden.

 

En fördel med implantat av silikon är alltså att de är säkrare för dig som kund och bärare av opererade bröst. Den här typen av inlägg ger ofta ett bra och naturligt resultat, du och andra kan lätt uppfatta att dina förstorade bröst ser ut och rör sig som naturliga bröst. Att helt lyckas imitera naturliga bröst är inte rimligt men med silikon kommer du så naturnära som det är möjligt.

 

Implantat av saltvatten, eller koksalt som det också heter, är billigare än silikoninlägg. Ett argument för dessa inlägg är att vätskan i dem är naturligare för kroppen och kan sugas upp av kroppen vid ett läckage. Däremot är det nog få som tycker att saltvattenimplantat ger ett lika naturligt utseende som silikon.

 

Mindre fasta mer naturliga

 

Silikonimplantat finns så klart i olika storlekar men också i olika grader av fasthet. Du som ska göra en bröstförstoring tänker kanske att det är självklart att du vill ha så fast byst som möjligt. Men det behöver det inte vara. Här är det viktigt att du pratar med erfaren personal och funderar, gärna ihop med dina anhöriga om vad som är viktigt för dig. Det handlar förstås också om vilken ålder du själv är i.

 

Generellt kan man säga att lösa silikon ger det mest naturliga utseendet. När du står upp kommer bröstet att formas som ett naturligt bröst, när du lägger dig ner kommer silikonmassan att anpassa sig och lägga sig mer mot kroppens sidor som naturliga bröst gör. De mest fasta implantaten håller en mer konsekvent position än vad ett vanligt naturligt bröst gör. Om det är viktigt för dig att bysten ser naturlig ut och känns naturlig bör du kanske överväga att ta ett något lösare implantat.

 

Innan du kan göra ett ingrepp som bröstförstoring måste du vara vid god hälsa, både fysiskt och mentalt.

För mer information om Bröstförstoring i Stockholm, se gärna: www.bröstforstoringstockholm.nu

24 Jan 2017