Plastikguiden

När man funderar på en hårtransplantation

Har du också funderat på att göra en hårtransplantation? Det finns ju så bra metoder numera att göra hårtransplantationer, som ser naturliga ut. Har man glest med hår på sin skalle, är det bra att kunna genomföra en hårtransplantation. Att bära peruk, eller tupé är ganska så krångligt, det går inte att ha kvar den när man badar, eller gör andra saker som kräver fysisk aktivitet. Då kan en riktig hårtransplantation vara ett bättre alternativ. Med en hårtransplantation får man sitt riktiga hår som växer ovanpå huvudet.

Fördelar med en hårtransplantation

En hårtransplantation innebär (oftast) att man flyttar på de hårsäckar som finns på en del av huvudet till det ställe som saknar hårsäckar. Antingen så rakar man av hela partier, till exempel i nacken där det växer mer hår, och transplanterar det till den delen av huvudet där man önskar sig håret, eller så tar man varje hårsäck för sig och transplanterar dem till den delen ovanpå huvudet där man vill ha dem. En hårtransplantation blir mycket mer naturlig än vad någon annan peruk eller tupé kan bli, som numera finns på marknaden. De görs sällan av människohår och ser plastiga och onaturliga ut.

Så går hårtransplantation till

Det finns olika slags kliniker i olika delar av Sverige som erbjuder folk hårtransplantationer. Då kan man söka upp en klinik som gör sådana hårtransplantationer. Det är viktigt att kontrollera den klinik som man funderar på att anlita för en hårtransplantation. Detta är en ganska så okontrollerad bransch, och alla slags aktörer får erbjuda denna typ av skönhetsingrepp. Men är det en klinik i Sverige, brukar man alltid ha utbildade kirurger som genomför denna typ av skönhetsingrepp. 

Åka på semester och göra hårtransplantation

Det finns till och med kliniker som erbjuder en charterresa och hårtransplantationer. De bokar i så fall en resa med hotell i Turkiet och en hårtransplantation på en brittisk klinik. Det kostar till och med mindre än om man genomför en hårtransplantation i Sverige. I Turkiet får man personal och billigare utgifter än de löner som vi har i Sverige. Tänk dig, att få åka till värmen i Turkiet, och att få en hårtransplantation medan man är på semester. Man ligger vid poolen och vilar upp sig efter en hårtransplantation. Man behöver inte bry sig om jobbet, om disk eller städning. Man äter god mat och får sin hårtransplantation. Kan det bli bättre? Låter det lockande? Läs mer här.

29 Nov 2019