Plastikguiden

När du inte gillar ansiktsoperationer

Många som bestämmer sig för plastikoperationer tänker sällan på att det kan ge biverkningar, eller att man får effekter i ansiktet som man inte vill ha. De flesta tänker på ansiktsoperationer som något positivt. Vi har helt enkelt svalt reklamen om ansiktskirurgi, oftast får vi bara veta de positiva effekterna av operationerna. Sällan får vi se de negativa sidorna av den här typen av operationer.

Vi riskerar bieffekter av operationer

Och ser vi dem är de ofta de stora negativa och uppseendeväckande resultaten vi ser; någon som har förlorat sina bröstimplantat, eller som har fått ett hängande ansikte efter ett för stort ingrepp. Däremot få vi sällan vet att det alltid finns risker med alla slags operation. Man kan få blodkärl som spricker under operationen. Får man det, får man i stället ett annat skönhetsfel än det man hade från början. De kan bli permanenta, eller försvinna efter en tid, men helst vill man ju inte ha dem alls.

Man kan få efterblödningar. Då rinner det blod genom näsan eller i munnen. Då bör man korrigera operationen efteråt. Man kan få mindre känsla i delar av ansiktet eller så kan man råka ut för en mindre nogräknad kirurg som gör fula ärr efter operationen. Därför bör man alltid tänka igenom en operation så mycket man bara kan.

Gör inte operationer utomlands

Att åka iväg utomlands och genomföra plastikkirurgi avråder vi bestämt från. Även om priset är lägre, får du svårt efterhand att få misstag korrigerade. Dessutom vet du inget om kirurgen eller vilka myndigheter som kan ställa sådana till svars. Du åker dit på vinst eller förlust. I stället kan man välja andra metoder än dyra kirurgiska ingrepp om du till exempel vill strama åt hud i ansiktet. Har man till exempel bara en envis rynka mellan ögonen och vill korrigera den, kan man använda metoder som inte inbegriper operation för att få bort den.

En metod som inte kräver operation

Metoden kallas V Soft Lift, vilket innebär att man inte opereras. Man får en lokalbedövning, liksom du får när du gör en botox- eller fillersbehandling. En kirurg gör ett avancerat trådsystem i ansiktet som gör att rynkan mellan ögonen, eller påsar under ögonen eller kråksparkar vid ögonen slätas ut. De använder då biologiskt nedbrytbara trådar och lyfter hela ansiktet, eller delar av ansiktet med hjälp av ett rutsystem runt den delen i ansiktet som du vill släta ut. Fördelen med den metoden är att du inte behöver sövas ned när man utför ingreppet och efteråt kan du leva som vanligt. Du får inga ärr, ingen konvalescens, däremot kan du gärna vila efteråt och ta det lugnt; inte springa maraton direkt efter. Nackdelen med metoden är att den håller i cirka två år och efter det bör du göra om det, men så kan ju vara fallet med kirurgin också. Efter några år har du nya påsar under ögonen, eller nya kråksparkar kring ögonen.

Här hittar du en skönhetssalong med V Soft Lift

Var hittar men en salong som använder sig av den metoden? Metoden heter V Soft Lift, och har du inga kontakter med salonger som använder sig av den metoden, kan du alltid googla ansiktslyft utan kirurgi och sedan skriva ortsnamnen där du bor. Då borde du få förslag på olika skönhetssalonger som använder sig av den metoden. Bor du i Stockholm finns det flera sådana skönhetssalonger. Här finns en som du kan läsa om på: http://www.ansiktslyftutankirurgi.se.

9 Mar 2018