Plastikguiden

Lär dig injektionsteknik på en botoxutbildning

Känner du dig fin inombords så är du fin på utsidan. Men ibland så kan olyckor inträffa och då kan estetiska ingrepp vara till hjälp för att på bästa sätt låta din inre skönhet få skina igenom.

Att vara ytlig, utan djup, att inte vilja se äkta ut, vara lite mindre begåvad, ha dåligt självförtroende, med mera, är inte helt ovanliga åsikter om de som önskar få estetiska ingrepp gjorda. Likaså kan läkare eller sjuksköterskor som utför dessa ingrepp anses som oseriösa med endast ett mål, som är att tjäna pengar på utsatta individer. Men sanningen är sällan så enkel och ofta finns helt andra förklaringar bakom människors val. Estetiska ingrepp handlar lika ofta om människor som kanske fötts med estetiska missbildningar som också kan ge fysiska besvär såsom smärta, svårt att andas eller gå, med mera. Ibland kan en sjukdom eller behandlingar ligga bakom en individs önskan om att göra ett ingrepp. Kanske kan en förlossning ha åsamkat svåra skador hos föderskan, kanske är brännskador orsaken.

En vilja att hjälpa som hos annan medicinsk personal

Anledningarna till att göra estetiska ingrepp kan alltså handla om allt annat än fåfänga, varför dessa ingrepp liksom de flesta inom sjukvården handlar om att hjälpa människor till att må bättre. Ett av de vanligaste estetiska ingreppen är med Botulinum Toxin (botox) som görs med injektioner. Fördelen med injektioner är att det är tämligen enkla ingrepp där riskerna ofta inte är allt för stora. Men de finns. Att göra ingrepp med injektion är inte så enkelt som man kan tro. Därför är det av största vikt för den som vill lära sig att finna en god utbildningsanordnare. Du som önskar gå en utbildning, se till att söka i djungeln av utbildningsanordnare - tänk på att det finns många oseriösa i denna bransch. Priset indikerar ofta vad du får. De seriösa utbildningsanordnarna har ofta kurser på olika nivåer, i grupp och privat. Praktik varvas med teori, handledning och även möjlighet till råd efter avslutad utbildning erbjuds. Dessa arrangörer ger också råd om att starta eget, samt om medicare där du kan låna till din utbildning.

Du får vad du betalar för

Att utbilda sig i injektionsteknik för botoxbehandling är inte billigt, och det kan vara frestande att välja ett något billigare, oseriöst alternativ. Men ett billigare alternativ som ger sämre resultat kan ställa till skada för kunden och bli en betydligt dyrare affär för dig på sikt.

10 Mar 2020