Plastikguiden

Hur gör man en 3D-tatuering av ögonbryn?

3D-tatuerade ögonbryn, Phibrows, Microblading. Den nya trenden är här för att stanna. I flera år har tjejer (även killar) målat sina ögonbryn för att förbättra formen, tjockleken, färgen och för att fylla ut där håret naturligt inte växer till sig. Alla har sina egna anledningar till varför man väljer att lägga tid på att måla ögonbrynen varje morgon i sin sminkrutin. Dessutom så ser det lika naturligt ut som dina egna ögonbryn, bara bättre täthet och form på stråna.

Själva behandlingen går ut på att skära små tunna streck i överhuden vid dina egna strån där pigment sedan placeras. Microblading innebär att man använder sig av små nålar som sitter ihop på ett blad, oftast mellan 10-16 nålar. Dessa nålar implementerar färgen i de små strecken. Dina egna ögonbryn behålls kvar, men kan behöva noppas om du vill ha en ny form på dina ögonbryn som du inte har i dagsläget. I och med att pigmentet från nålarna läggs i översta hudlagret så blir linjerna knivskarpa och tydliga, så de ser verkligen ut som sina egna ögonbryn. 3D-bryn är så pass bra att du skulle kunna noppa bort dina egna ögonbryn och bara ha de bryn som görs av din klinik. Dagarna efter behandlingen så kan det uppstå skorpor när huden läker, men dessa är helt ofarliga och lossnar av sig självt. Kom ihåg bara att lyssna på skötselråd från din klinik.

Den här metoden ska inte blandas ihop med permanent make up som görs med pigment som sitter för alltid. Det positiva med phibrows microblading är att resultatet håller upp till max 3 år. Så om du ledsnar på formen eller liknande så försvinner det faktiskt av sig självt. För bästa resultat ska du underhålla ögonbrynen 1-2 gånger per år, men det är ju bättre än att stå framför spegeln varje morgon och fylla på med färg.

Varför ska du välja att göra en 3D-tatuering för ögonbrynen?

Det ser helt naturligt ut och du slipper måla ögonbrynen varje dag. Fina ögonbryn ser dessutom välvårdat ut och det blir en sak mindre att göra på morgonens sminkrutin. Vill du dra ner ännu mer på sminktiden så går det även att göra en fransförlängning, dock behövs dessa fyllas på ungefär var tredje vecka. Själva behandlingen gör inte ont eftersom du får bedövning och pigmentet är helt giftfritt och allergivänligt.

Läs mer här.

 

22 Mar 2017