Plastikguiden

Hitta rätt nagelsalong med hjälp av recensioner

Som alltid när man ska köpa en tjänst av någon lönar det sig att se vad tidigare kunder tycker. Ska man anlita en hantverkare brukar om oftast tala om referenser, att man får ett telefonnummer till en tidigare kund. När det handlar om att göra sina naglar brukar man snarare kolla upp dem på nätet. 

Karttjänster

Större karttjänster har på senare år blivit duktiga att ha med salonger och andra tjänster i sina kartor. Är du i en ny stad eller stadsdel där du inte hittar – säg Värmdö som exempel – kan du söka på en fras i stil med ”nagelsalong” och sedan snabbt få vägbeskrivningar till närmsta ställe som kan göra dina naglar.

När du hittar en nagelsalong utmärkt på kartan burkar du direkt kunna se recensioner och omdömen om salongen. Till exempel kanske du ser en salong som heter ”Nagelsalongen i Värmdö” – tryck då på nålen och se om tidigare kunder har lämnat några omdömen. Läs här om en skönhetssalong som fixar fina naglar på Värmdö på: http://www.naglarvärmdö.se.

Nischade plattformar

Det finns en uppsjö av nischade plattformar vars syfte är just att tillhandahålla trovärdiga recensioner för tjänster. En fördel med dessa, gentemot karttjänsterna, är att det ställs lite högre krav för att kunna kommentera. Åtminstone är det mindre tidskrävande att skapa några fejkprofiler i exempelvis sociala medier och ge flera betyg till en salongs sida. 

Något som kan vara en nackdel med nischade plattformar är att de inte alltid har ett stort urval av företag med recensioner att kika igenom. De här tjänsterna används helt enkelt inte i lika hög grad som exempelvis Facebook gör, varför underlaget kan vara mycket tunt på många företag. Till exempel finns här endast en salong som gör naglar på Värmdö – medan en snabb sökning på nätet visar att det finns betydligt fler. Tjänsten fungerar betydligt bättre i centrala Stockholm än vad det gör i Värmdö. 

Hur är underlaget?

Innan du tar ett beslut kring var du ska göra dina naglar är det bra att se till underlaget. Om en salong bara har två recensioner med fem stjärnor kan det lika gärna vara ägaren själv som lämnat dem. Det går naturligtvis att även fejka stora antal recensioner, men det är betydligt mer tidskrävande och får därför anses vara mindre sannolikt. 

Något annat att spana efter är hur profilerna ser ut. Tittar du på sociala medier är det inte ovanligt att likes är köpta. Det förekommer även att recensioner är köpta. I en del fall kan dessa komma från profiler som minst sagt ser tveksamma ut. Om det inte finns någon information på profilens vägg, eller om något annat verkar konstigt, finns risken att det är köpt. Det behöver såklart inte vara så om det är ett par enstaka – men om nästan alla recensioner är lämnade av suspekta profiler är det en varningsflagga.  

29 Jun 2018