Plastikguiden

Frågor och svar om fillers

Att genomgå en behandling med fillers är något som allt fler väljer att göra. Särskilt populärt är det kanske i storstäderna (Stockholm och Göteborg bl.a. ), men görs i princip över hela landet. Att använda fillers kommer med en rad olika fördelar. Bland annat krävs inget kirurgiskt ingrepp, samtidigt som resultaten syns på en gång. Till nackdelarna hör att regelbundna påfyllningar krävs för att bibehålla resultaten.

Vem bör använda sig av fillers?

Den som vill motverka ålderstecken, eller bara släta ut hud och ta bort rynkor kan vara en kandidat. Fillers kan även vara för den som gärna inte vill genomgå ett kirurgiskt ingrepp, men som ändå vill ha snabba och tydliga resultat.

Finns det några risker med en injektion?

Riskerna som är förenade med en injektion är mycket små. Dock är det vanligt att området vid injektionen blir lite svullet eller rödfärgat. Det här motverkas vanligtvis genom att behandlaren ger patienten något kylande för att reducera detta. En injektion med fillers är överlag ett mycket säkert ingrepp.

Vad kostar det?

Priserna skiljer sig åt en hel del. Bland annat beror det på vilken typ av filler det är, var i landet du gör det och hur mycket det är som skall injiceras. Priserna hos en klinik i till exempel Stockholm kan skilja sig åt en från en klinik i en mindre stad.

Prisexempel för klinik baserad i Stockholm:

Restylane 1 ml: 4 500 kronor

Restylane Defyne 1 ml: 5 100 kronor

Juvéderm 2 1 ml: 4 500 kronor

Hur ser eftervården ut?

Mycket lite eftervård krävs efter en behandling med fillers. Den behandlade kan gå tillbaka till jobbet direkt efter. Dock finns det vissa saker man bör hålla sig borta ifrån.

Till exempel bör man undvika att ta på det behandlade området i upp till 6 timmar efter ingreppet. Man bör även undvika extrem värme och kyla strax efter ingreppet.

Vilka är nackdelarna med fillers?

I princip alla ingrepp har någon form av nackdelar. Med fillers är en av de större nackdelarna att resultaten inte är permanenta. För att bibehålla effekterna krävs regelbundna återbesök för påfyllning. En annan nackdel är att resultaten kan skilja sig åt, beroende på behandlarens kompetens och erfarenhet. Således kan de som bor i Stockholm och Göteborg känna sig lite tryggare, då ett större utbud av kliniker finns att välja mellan. Dock bör man alltid göra efterforskningar kring kliniken man planerar att besöka. Ta gärna referenser från tidigare patienter innan du bokar en tid.

12 Mar 2017