Plastikguiden

Fördelar med Botox

Botox har under en förhållandevis lång tid varit populärt i Sverige. Inte bara i storstäder som Göteborg och Stockholm, men även i mindre samhällen ute på landet. Allra mest används det för att behandla rynkor i pannan, bekymmerskrynkan mellan ögonen och kråksparkar vid sidan om ögonen.

Det finns dock många kliniker runt om i landet som även behandlar andra områden på kroppen med botox. Främst handlar det om ansiktet. Till exempel kan man åtgärda neddragna mungipor, rynkor i läpparna, rynkor vid näsan och en rad andra skönhetsproblem.

Enkelt

Många menar att en botox-behandling inte är mer komplicerad att genomgå än ett tandläkarbesök. Du bokar helt enkelt tid hos en klinik och tar dig dit. Väl på plats kommer en kirurg att undersöka dig och sedan tala om vilka resultat du kan få av en behandling med botox. Bor du i en större stad, Stockholm till exempel, har du sannolikt flera kliniker som utför botox-behandlingar i ditt närområde. Att resa till en avlägsen specialistklinik är det alltså inte frågan om.

Snabbt

Efter att en kirurg har undersökt dig görs behandlingen. Detta genom att små injektioner görs i dina muskler som sitter strax under huden. Nålen är mycket tunn och ingreppet är överlag smärtfritt. Allt som allt är behandlingen över efter ungefär 20 minuter, beroende på hur stort ingreppet är.

Vad kostar det?

Priserna på att behandlas med botox beror främst på storleken på behandlingen. Vidare skiljer sig priserna beroende på vilken klinik det gäller. Tittar vi snabbt på en klinik baserad i Stockholm ser vi att en botox-behandling med 2 – 3 områden, i ansiktet, kostar 2 500 kronor. Bara inom Stockholm finns dock stora variationer på priserna. Det bästa är att helt enkelt titta på klinikerna i ditt närområde och deras prislistor.

Säkert ingrepp – men risker finns

En behandling med botox anses vara säkert. Dock finns det vissa risker och ett antal problem som kan visa sig under behandlingen, även om de är ovanliga. Den allra vanligaste biverkningen är att svullnader eller blåmärken visar sig vid injektionsplatsen. På grund av detta avråds du ifrån att ta läkemedel så som Magnecyl, som innehåller acetylsalicylsyra, dagarna före behandlingen.

Det finns sällsynta och få exempel på att ämnet sprider sig och bedövar andra muskler än de som var tänkt att bedövas. Som konsekvens kan dina ansiktsdrag bli ojämna. En annan möjlig påföljd av detta är att du får slokande ögonlock. Även allergiska reaktioner kan förekomma i vissa fall. Det är dock mycket ovanligt. 

Läs mer om botox här: http://www.botoxstockholm.nu/.

17 Aug 2017