Plastikguiden

Fillers för en slätare hud

Det kan finnas olika anledningar till att man är intresserad av en behandling med fillers. Som alltid blir det bäst när man skaffat sig tillräcklig information. Få svar på dina frågor här!

Det finns ett stadigt ökande intresse för att behandla huden med olika preparat. Det kan handla om att man fått olika typer av mindre skador eller helt enkelt att huden fått linjer och rynkor. Det finns inget fel i detta och det är naturligt att det syns att man varit med ett tag. Men ibland känner man sig mindre nöjd med de synliga tecknen.

Som tidigare nämnts finns en mängd olika metoder för att hantera detta med torr hud och hud med streck och rynkor. Vissa fungerar bra medan andra inte gör någon större skillnad. Något som faktiskt både fungerar och som baseras på kroppsegna substanser är fillers.

Vad är fillers och hur fungerar de?

När man talar om fillers handlar det om injektioner, och det som injiceras är en substans som heter hyaluronsyra. Detta är inte ett främmande ämne utan något som din kropp producerar naturligt. Kroppen producerar däremot inte tillräckligt med hyaluronsyra för att den ska kunna fylla ut en hud som fått rynkor. För att nå ett resultat där insjunkna eller icke accentuerade delar definieras behövs en injektion.

Rent praktiskt går det till så att man med en mycket fin nål injicerar syran i det område där man önskar förändra strukturen. Effekten är god och mycket snabb. Redan samma dag kommer det att märkas skillnad.

Praktiska tips och information

Hyaluronsyra räknas inte som läkemedel utan som ett medicinskt preparat. Detta betyder att det inte måste godkännas av Läkemedelsverket och den som injicerar behöver inte vara medicinskt utbildad. Det är ändå vanligast att personalen har utbildning. Hyaluronsyra bryts ner i kroppen under tid och kan inte förväntas ha effekt mer än högst nio månader. Därefter kan man, om man vill, fylla på med en ny behandling.

Då fillers baseras på kroppsegna ämnen finns få problem att hantera. Vid själva injektionen kan det förstås sticka till och spänna lite i huden men någon konvalescens behövs inte efteråt. Det är inte att rekommendera att du tränar, solar eller exempelvis badar bastu direkt efter din behandling. Du ska inte heller massera huden. Följer du dessa enkla regler är fillers en behandling helt utan biverkningar. Fillers ger snabba och snygga resultat för dig som vill förbättra din hud. Mer information om fillers kan du hitta på denna sida: https://www.fillersgöteborg.com

19 Aug 2020