Plastikguiden

Ett kungarike för en kjol – eller?

Är du slav under modet? Själv kanske du inte skulle kalla dig för en modeslav, däremot kanske du skulle säga att du är intresserad av mode. Att du är intresserad av allt som har med skönhet, flärd och snygga ting som gör dig glad? Vi är många som är det. Skönhet och vackra saker gör livet värt att leva. Man skadar ingen genom att följa modet. Och man gör sig själv och andra glada. Däremot är knappast plånboken särskilt glad av att man är intresserad av, följer eller är slav under modet. 

Positiva nyheter att du inte behöver köpa dyra kläder

Då är det positiva nyheter att du inte behöver betala så mycket, men ändå har moderiktiga kläder, kjolar, klänningar, jeans och andra sköna kläder. Så är det. Om man vill, behöver man alltså inte betala väldigt mycket varken för att ha moderiktiga, sköna och snygga kläder med kvalitet. Det som är viktigt är att jämföra. Samma slags kjol kan alltså finnas, men utan det där dyra märket, som trissar upp priset. Det är klart att är du intresserad av märket, då kanske du är villig att betala för det också. Men för alla dem som mer är intresserad av kvalitet, utseende och att det är ett klädesplagg som är på modet, då kan man alltså betala en tiondedel av priset och ändå gå lika snyggt klädd som den som bär märkeskläderna.

Kvalitet och pris är inte samma sak

Som du kan se, om du har klickat på länken ovan, har inte kvalitet och pris med varandra att göra. Däremot har märke och pris direkt att göra med varandra. Du betalar alltså för märket, inte för kvaliteten. Så den som är medveten om märket, kanske är villig att betala för det. De som inte är det, kan få ett lika snyggt plagg och lika moderiktigt, men för mindre än en tiondedel av priset.

Man vill ju jämföra samma kläder med varandra

Det samma gäller faktiskt mycket annat här i världen. Det gäller bara att jämföra priser med varandra. Och som tur är, finns det flera sådana sajter på internet som hjälper oss att jämföra priser på resor, flyg, hushållsapparater, datorer, TV-apparater och egentligen vad som helst – men inte kläder. Och när det kommer till kläder, är det ju inte vilka kläder som helst, utan just den där mintgröna plissékjolen som man vill ha. Då är det ju den sortens kjol som man vill kunna jämföra med andra mintgröna plissékjolar – och inget annat!

9 Sep 2018