Plastikguiden

Elektroterapi för fler muskler

Går det att påverka sina muskler och sin kropps utseende med hjälp av elektroterapi? Och vad är elektroterapi? Förut använde man maskiner som masserade och vibrerade ens kropp och trodde att det skulle hjälpa en att gå ner i vikt. Numera vet vi att det enda som kan få någon att gå ner i vikt är att träna och samtidigt ta bort allt fett och socker i kroppen. den som har testat att både börja träna och ändra sin kost, märker att det (oftast) går väldigt långsamt innan man ser någon påtaglig förändring, som man kan känna sig nöjd med. Då kan man kick-starta fettförbränningen med elektroterapi, samma slags elektroterapi som NASA använder på astronauter som inte använder sina muskler efter en tid av viktlöshet som underminerar musklernas byggnad. Andra handikappade får samma slags elektroterpautisk behandling.

Effektiv muskelstimulering

För dem som har behov av fettförbränning kan alltså använda sig av samma salgs elektroterapi för att "väcka" musklerna. Använder man sig av denna typ av terapi måste man addera både motion, på sedvanligt vis, och en ändrad kosthållning. Att bara få elektroterpi gör ingen skillnad. Ska elektroterapin ha någon verkan måste det till fler faktorer som kickar igång en fettförbränning. För de flesta handlar det om att kunna omvandla fettceller till muskelceller. Muskler har ännu ingen mått dåligt av. Får man igång muskelbildningen i sin kropp, blir det lättare att röra sig, vilket i sin tur leder till att det blir roligare att röra sig, man går ner i vikt och mår bättre. Den som rör på sig mer, känner en starkare motivation till att inte äta en massa fett och socker, som är direkt dåligt för kroppen.

Det händer i en behandling

Man får elektroder på önskade delar av kroppen. Elektroderna sänder låg ström till huden som stimuleras. Blodcirkulationen kommer igång tack vare elektroderna. När huden stimuleras, drar den ihop sig och man får en slätare hy. På samma sätt är det med musklerna, som drar ihop sig då de blir stimulerade av elektroderna. De får igång musklerna och rör på sig, vilket är positivt då man behöver rörligare muskler för att få igång träning och viktminskning. Någon som bantar, stryper fetttillförseln, men får inte igång musklerna på samma sätt som någon som får elektroterapi.

Finns skönhetssalonger i Vasastan, i centrala Stockholm som har dessa typer av behandlingar som kickar igång muskeluppbyggnaden och träning och viktminskning. Samtidigt får man goda råd om kost och mental träning som gör att man mår bättre.

31 May 2018