Plastikguiden

Effektiv hårborttagning med laser

Alla människor är olika och då det kommer till hur våra kroppar ser ut så är detta väldigt tydligt. En del av oss är långa, andra korta, vissa smala och en del är tjocka – det finns, kort sagt, inga mallar för hur vi ska se ut. Eller? Jo, det finns vissa områden som är lite känsligare än andra då det kommer till att skilja sig från mängden och ett klart exempel på detta gäller hårväxt på kroppen. Hårväxt beror främst på vilken genetik vi har, hur mycket hormoner som finns i kroppen samt i vilken ålder vi befinner oss i och det kan vara väldigt känsligt för de som – helt enkelt – har för mycket av den varan. Att som man ha en rygg full av hår eller som kvinna har håriga ben eller en väldigt hårig bikinilinje kan vara oerhört generande och hämmande för det sociala livet.

Dessutom är det kostsamt och svårt att göra något åt. Med kostsamt menar vi här att besöka en salong för vaxning eller att ständigt tvinga raka de områden på kroppen där hårväxten är kraftig och där man inte vill att detta ska synas. Resultatet är dessutom kortvarigt och det kräver mycket tid och kraft. Det man kan säga gällande generande hårväxt är att det kommit fram lovande metoder på marknaden och att man numera kan skönja en ljusning i detta mörker. En av dessa handlar om hårborttagning med hjälp av laser och som bland annat är möjligt att få på kliniker i Stockholm.

Hårborttagning med laser går – kortfattat – ut på att man med hjälp av laserljud värmer upp håret, en värme som sprider sig till rötterna och når en temperatur omkring 70 grader och således bränner bort hårstrået från roten. Det som visat sig för många patienter i Stockholm som genomfört en hårborttagning med laser är att resultatet varit väldig effektivt och att det – framförallt – varit bestående och permanent.

Till fördelarna ska man även nämna att en hårborttagning med laser inte är särskilt smärtsam (naturligtvis beroende här på hur hög smärttröskel man har samt vilket område på kroppen som ska behandlas) och att det känns ungefär som varma små stick. Det är inte på något sätt skönt – men det är heller inte att jämföra med smärtan vid exempelvis en vaxning av bikinilinjen.

Undvik solen efter hårborttagning med laser

Det finns dock några negativa aspekter som många upplever med hårborttagning med laser och en av de största är att det tar tid. Det vill säga; ska en person i Stockholm nå ett permanent resultat så kan de krävas mellan 5-7 behandlingar och där tiden mellan dessa ska ligga runt 4-8 veckor – allt beroende på hur mycket hår som ska tas bort, hur känslig man är samt hur man reagerar på behandlingen.

Om man genomgår en hårborttagning med laser så ska man dessutom undvika solen och det gör att man i Stockholm kanske ska försöka genomföra dessa under vintern (detta då sommaren är den tid så man är mer lättklädd och där således de områden på kroppen som behandlats kommer att vara exponerade). Det mesta tyder på att denna behandlingsform är ett synnerligen effektivt sätt att för evigt göra sig kvitt generande hårväxt och slippa skämmas för hur man ser ut och upplever sig själv.

Vill du själv göra en hårborttagning med laser? Läs mer här.

10 Jul 2017