Plastikguiden

Coolsculpting – en metod som fungerar

Hur blir man av med fett från ett specifikt område på din kropp? Frågan är ställd utav många och svaret är att det är extrmet svårt att lyckas på egen hand. Du kan, som exempel, inte tro att regelbundna situps och andra magövningar kommer att ta bort en ansamling av fett från din mage. Där kommer din mage att bli betydligt starkare; men de magmuskler du tränar upp kommer att ligga dolda under det lager av fett som du – genom dina sit-ups – försökt bli av med.

Där har vi också en anledning till att många som snabbt gått ner i vikt går upp de kilon de tappat igen. Man tappar sugen då den kroppsliga förändringen inte syns på samma sätt som man önskat. Trots att man kanske rasat i rena kilon så ser man fortfarande otränad, lite fet och plufsig ut och det är just det oönskade fettet som ställer till det. Vi sa ovan att det är svårt att lyckas på egen hand; detta ska dock inte på något sätt förväxlas med att det är omöjligt att bli av med en ansamling av fett. Nej, det går – men i många fall så krävs det professionell hjälp.

” Aldrig att jag lägger mig under kniven, aldrig att jag genomför en fettsugning och tar alla de risker som kommer med ett sådant ingrepp”. Fettsugning sker ofta under narkos och ingreppet i sig för dessutom med sig smärtor samt en period av stillasittande och ren återhämtning. Inte sällan så måste man ta ledigt från sitt arbete också. Visst; resultatet av en fettsugning ska inte negligeras – man blir de facto av med fettet.

Men – det blir man även med andra metoder och då dessa dessutom är att anse som riskfria så skulle vi snarare rekommendera dessa än den konventionella och traditionella fettsugningen. En av de bättre metoderna som kommit under senare år kallas coolsculpting och där man med hjälp av vakuum suger upp fettceller med ett munstycke och där man sedan fryser ned och tar bort dessa. Kort och gott; skulle du vilja bli av med fett från din mage – ja, då kommer din behandlare inom coolsculpting att rikta munstycket mot just din mage, skapa vakummet och därefter suga upp – och frysa ned – dina fettceller.

Häpnadsväckande effekt av coolsculpting

Detta är en förenklad beskrivning; men så långt ifrån sanningen ligger den ändå inte. Faktum är att en behandling inom coolsculpting tar ungefär en timme och att den är smärtfri. Vidare så följer ingen sjukskrivning och de enda konsekvenserna som kan följa en behandling är lite stickningar samt en känslighet mot beröring (där brukar vanliga värktabletter hjälpa).

Coolsculpting ger dock inte effekt direkt; nej – från start till mål och hela proceduren från inledande behandling till synligt resultat tar ungefär fyra månader. Resultatet dock; det är häpnadväckande och därför så är också coolsculpting den metod som verkligen rekommenderas dig som vill bli av med överflödigt fett.

För dig som vill gå ner i vikt dock; där är inte coolsculpting ett alternativ. Där finns andra, avsevärt mycket effektivare, metoder att prova.

9 Feb 2017