Plastikguiden

Boka tid för tatueringsborttagning

Spåren  efter den stora tatueringsboom som inträffade för några år sedan är att fler och fler de facto ångrar sig. kort sagt – tatueringen gjordes lite på uppstuds, den gjordes mer för att alla andra gjorde det och den skedde för att man ville ha någonting unikt och eget (som det sällan alltså blev i och med att alla andra gjorde det; det unika visade sig snarare vara att inte ha någon tatuering). Vidare ska man även tillägga att många tatueringar gjordes på felaktiga sätt; fult gjorda motiv, för mycket bläck, oskarpa konturer, tjocka, sneda linjer och för mycket eller för lite färg...

Oavsett anledning – det finns idag många som ångrar de tatueringar man gjorde och som idag helst skulle vilja ha dessa ogjorda. En omöjlighet! Nej, inte alls – det går att genomföra en tatueringsborttagning som tar bort den tatuering man ångrar. Här ska man dock veta att en tatueringsborttagning inte fungerar som inom exempelvis reklambranschen där du kan se hur en fläck, mirakulöst, försvinner av ett rengöringsmedel.

Så är det inte; en tatueringsborttagning tar bort din tatuering till viss del – men du kommer fortfarande att se att den funnits där. Den kommer inte att synas på samma sätt, den kommer kanske att märkas lite grann. 100% effektiv är inte en tatueringsborttagning – men det är det bästa alternativet som finns. Om vi ska titta lite närmare på hur proceduren ser ut då? Ja, vi kan lite snabbt räkna upp lite fakta kring en tatueringsborttagning och vad en sådan innebär. Punkter som ser ut enligt följande:

  • Räkna med 6-8 behandlingar. En behandling i sig tar inte så lång tid; men det krävs några stycken innan ett resultat syns. I vissa fall kan även de 6-8 stycken vi ovan nämnde förvandlas till ytterligare några stycken. Detta beroende på hur din kropp reagerar på en tatueringsborttagning – där laser används – och beroende på hur mycket bläck som använts vid din tatuering. Här kan bläcket i fråga nämligen reflekteras mot laserstrålen och göra att det tar lite längre tid.
  • Priset: varierar och beror till största del – och av naturliga skäl – på hur stor tatuering du har och vill ta bort. Räkna även med att färg spelar stor roll i prissättningen. En färgglad tatuering kräver mer jobb.
  • Tips: Innan en tatueringsborttagning och processen vid denna sätts igång så rä det viktigt att se hur din kropp reagerar. Ibland – det är ovanligt – så kan en allergisk reaktion visa sig och här bör du testa på en mindre yta innan.

Viktigt är även att du ser över vilka alternativ som finns. Är din tatuering slarvigt utförd – men där du är nöjd i övrigt – så kanske det är möjligt att korrigera denna eller tatuera över den med ett annat motiv? Här gäller det att undersöka och hitta en tatuerare som har den skickligheten.

  • Du kommer att se ett resultat av din tatueringsborttagning efter några veckor, men vi rekommenderar att du tar kort efter varje behandling så att du verkligen ser vilken effekt du får.
10 Mar 2017