Plastikguiden

Allt vanligare med plastikkirurgi idag

Idag har det blivit allt mer vanligt att ändra sitt utseende i stora eller små drag i form av plastikkirurgi. Att lägga sig under kniven har länge varit något som har varit svårt att acceptera, men det är något som ändrats med åren. Idag genomförs allt fler operationer för att ge ett naturligt resultat och se till dina inviduella önskemål. Ett plastikkirurgiskt ingrepp planeras noga med konsultation före operation, allt för att du ska bli så nöjd som möjligt. 

Bröstkirurgi

Det är många tekniker som kan tillämpas när man pratar om bröstkirurgi och det är viktigt att du vet vilken teknik som passar just för dig. Ifall du föds med för små bröst, fött barn eller har assymetriska bröst, kan bröstförstoring vara något för dig. Påverkar en stor byst dig negativt i vardagen kan istället en bröstförminskning vara rätt alternativ för dig. Ett liknande ingrepp till bröstförminskning är bröstlyft men då det handlar det mer om att omforma brösten till en mer fast form än att minska dem. Även implantat kan kombineras med ett lyft.  

Bukplastik

Ifall du gått ner mycket i vikt eller fött barn kan det vara svårt att få bort uttöjd hud i buken oavsett hur mycket du tränar. I många fall kan man behöva strama upp och även avlägsna huden för att få de kroppsform som du drömmer om. En fettsugning kan ibland vara mer aktuell men detta kan man få hjälp med genom en konsultation före operation. Vanligtvis brukar du kunna arbeta 2-4 veckor efter en bukoperation men du bör vänta med träning till efter 5-6 veckor. Sit-ups bör du avstå i ytterligare 4 veckor. 

Ansiktskirurgi

Ifall man vill göra större ingrepp i ansiktet och det inte räcker att tillgodose önskemålen med fillers/botox kan man använda sig av kirurgi. Huden tappar med åren sin elasticitet och för att få ett yngre uttryck kan du genomföra ansiktslyft. Med ett ansiktslyft stopper du inte åldrandet i ansiktet men det tar tillbaka utseendet i ansiktet några år. Även faktorer som kost, viktförändring och solvanor kan framhäva rynkor. Mindre lyft kan även göras så som pannlyft men också ögonlocksplastik, läppförstoring och näsplastik.

Armplastik

Vid åldersuppgång eller vid viktnedgång kan det vara svårt att komma undan det omtalade "gäddhänget". Armplastik används just när man har överskott av hud eller om man har fettdepåer i överarmarna och det kallas då innerarmsplastik. I många fall kombinerar man fettsugning med att avlägna överbliven hud med ett snitt på innerarmen för att få det bästa och minst synliga resultatet. 

Läs mer om en plastikkirurg i Stockholm: https://www.plastikkirurgstockholm.nu/

24 Apr 2019